Markus Schulte-Luenzum wint Belgian MTB in Antwerpen

Markus Schulte-Luenzum wint Belgian MTB in Antwerpen

ava

De Duitser Markus Schulte-Lünzum (Focus) heeft in Antwerpen de eerste manche van de Belgian MTB Cup gewonnen. Jonas De Backer (Vanomobil) en Jimmy Tielens (DW Bikes) werden tweede en derde.

Jonas De Backer ging lange tijd mee met de Duitser. Maar uiteindelijk was de winnaar van de wereldbekermanche bij de beloften in Albstadt die met de zege  aan de haal ging bij de elite in Anwerpen. Jimmy Tielens werd knap derde.

Jeff Luyten werd zevende algemeen en ook Kevin Panhuyzen deed het goed. Beiden mochten mee op het podium van de beloften.

Bij de dames was Mary McConneloug outstanding. Zij won met ruim verschil van de Nederlandse Laura Turpijn en Kristien Nelen.

Bij de junioren zegevierde Bram Cools voor Erno Mc Crae en Milan Vader.

Bij de nieuwelingen waren de Nederlanders aan het feest met Roel van der Stegen die zijn landgenoot Perry van den Bos voorafging. Pierre De Froidmont was derde.

Eva Maria Palm behaalde een ruime overwinning bij de dames jeugd voor Clémence Baude en Lize Struyf.

Gerrit Delfosse was andermaal de beste bij de masters 1 voor Gody Jacobs en Roan Windmolders. Kurt Tempst haalde het bij de masters 2 voor Danny Sleeckx en Kris Janssens.

In de funklasse A vochten Nick De Vries en Jef Beyens rondenlang een duel uit. De Vries was de beste voor Beyens en Ben Pauwels.