Eerste Flanders Cup Series BMX te Gent

Eerste Flanders Cup Series BMX te Gent

Tijdens het weekeinde van 6-7 april 2019 zakte de BMX caravaan die niet deelnam aan de Europese Ronde in Verona af naar Gent op daar op het parcours van de Blaarmeersen hun eerste manche van deze competitie te betwisten.

Voor Jan-Viktor Vranckx uit Heultje Westerlo kon het geluk niet op. Hij kon de eerste manche van dit klassement op zijn naam schrijven. Het was bij de Men elites een uitgedund deelnemers veld daar de meesten van deze categorie de keuze hadden gemaakt om deel te nemen aan de Eerste en tweede ronde van het Europees Kampioenschap. Doch dat deed niks af aan de mooie prestatie die Jan-Viktor Vranckx neerzette. In de reeksen zette hij telkens de puntjes op de I en de winst was voor hem. In de Finale verliep alles perfect en niemand kon hem van de overwinning houden. De tweede plaats in de finale ging naar Kobe Heremans die een onregelmatige wedstrijd reed. 7-2-3 in de manches en een schitterende tweede plaats in de finale. Het podium werd vervolledigd door Sibe Janssens.

Bij de junioren 17/18 jaar kregen we de winst voor de thuisrijder Lars Vuylsteke. Hij moest alleen in de halve finale eentje voorlaten maar zette in de finale de puntjes op de I en hield de bloemen binnen bij zijn eigen club. De tweede plaats ging naar Yenthe Haerden die aan een sterk seizoen bezig is. Robbe Meerts was de derde in de finale voor Dessel.

Bij de girls 15+ kregen we een eerste overwinning voor Julie Nicolaes voor Circuit Zolder. Ze was superblij met haar overwinning. De tweede plaats ging naar Yelisse Van Den Broeck en de derde plaats ging naar Julie Melis. Ynke Matheussen en Kjelle Poets vielen net naast het podium.

Bij de boys 19+ is het altijd een mooie wedstrijd. Nu ook op de track in Gent. Filip Meurisse die individueel uitkomt nam de winst mee naar huis. Dennis Steemans kon Jordi Van Bouchout van de tweede plaats afhouden. De toon is gezet voor nog meer spannende wedstrijden.

Bij de boys 15/16 jaar kon Wannes Magdelijns de winst op zijn naam schrijven. Arno Braeken en Thomas Willems zorgde voor de tweede en de derde plaats voor BMX Circuit Zolder.

Bij de Girls 13/14 jaar toonde Verona Van Mol haar als de beste. Donna Mielczarek was de enige die haar het dichtste kon benaderen. De derde plaats was weg gelegd voor Britt Huybrechts.

Tjörven Mertens toonde zich als de betere bij de boys 14 jaar. Ook zijn clubgenoot Dieter Brouns voelde zich als een vis in het water in Gent en pakte de tweede plaats. Kjell De Schepper werd knap derde.

Gianni Terrijn die al een tijdje naar de goede vorm op zoek was bij de boys 13 jaar, kon deze opnemen tijdens de wedstrijd in Gent. Hij wist de winst naar zich toe te halen. Tweede plaats was voor Yorgi Bear Piccart voor BMX Circuit Zolder. De derde plaats was voor Ravels in de naam van Rune Roefs.

BMX Wizards mochten zich laten gaan aan het podium van de boys 10 jaar. Hun rijder Elias Hellebooge kon alles winnen en nam natuurlijk de winst in Gent ook mee naar huis. De tweede plaats was voor Yarno Colbrant die in de finale een kleine meerdere moest laten voorgaan in Elias. Maar hij was tevreden met zijn tweede plaats. De derde plaats in deze categorie was voor Josse Van Deurzen.

Bok de boys 9 jaar was het juichen voor Ruy Demuyser die uitkomt voor de club BMX Circuit Zolder. De tweede plaats en de derde plaats ging naar de twee jongens van PMC Cycling Zonhoven. Bent Lenssen was de tweede beste en Jens Gijbels de derde.

Bij de girls 7/8 jaar kregen weer maar vier rijdsters aan het starthekke. Onder hun viertjes mochten ze uitmaken wie er met de bloemen naar huis mocht gaan. De beste papieren waren voor Floor Moonen die de winst mee naar Peer kon nemen. Jelthe Verheyen die aan haar eerste officiële seizoen BMX bezig is kon de tweede plaats bemachtigen voor PMC Cycling Zonhoven en de derde plaats was voor Diete Demeestere. Jammer voor Fienne Van Mechgelen die net naast het podium viel.

Bij de boys 8 jaar was het winst voor Ravels onder de naam van Rios Koppen. Mats Leirs deed er alles aan om Rios het moeilijk te maken maar hij strandde op de tweede plaats. De derde plaats was voor Bent Van Avondt voor BMX Bekaf Aarschot.

Kaylani Bartels was de beste bij de girls 11/12 jaar. Ze trapte haar ziel uit haar lijf en pakte zo de bloemen mee naar Zolder. De tweede plaats was nog een rijdster uitkomende voor BMX Club Circuit Zolder namelijk Lore Wolfs en het podium werd vervolledigd door Sterre Van Gastel voor Dessel.

Bij de boys 12 jaar was Jaro Spooren over gans de dag de beste renner in wedstrijd. Hij kon de aanvallen van Tristan Van Dijck mooi afhouden waardoor deze naar een tweede plaats werd verschoven. De derde plaats ging naar Dries Brouns.

Vince Van Doorslaer was de beste bij de boys 11 jaar. Hij wist Unique Everts de loef te steken in de finale. De derde plaats was voor Jenthe Oeyen. Deze drie heren zijn echt aan elkaar gewaagd en daar ga je de volgende wedstrijden nog veel van zien….. We kijken er met ongeduld naar uit.

Anouck Verweij won alles wat er te winnen was bij de girls 9/10 jaar voor PMC Cycling Zonhoven. Nora Spooren doet er alles aan om het tempo van Anouck bij te benen maar net een tikkeltje te langzaam en zo verwezen naar de tweede plaats. De derde plaats ging naar Tess Kofler.

Rune Vansummeren was de beste voor de Fair Play Riders uit Neerpelt. Hij wist Oliver Wyns en Liam Magiels achter zich te houden.

Bij de girls 5/6 jaar kregen we ook maar vijf deelneemsters aan de start. De overmacht van Lisse Torfs bevestigde haar vorm in de finale. Julie Anne Grande nam de tweede plaats in haar bezit en de derde plaats ging naar Chloë Wolfs.

Bij de boys 5/6 jaar krijgen we mooie wedstrijden te zien. Het kan in deze reeks alle kanten uit. Dit keer was het Noah De Carne die voor KVC Noordzeemeeuw de winst mocht pakken. De tweede plaats was voor Jens Leirs voor BMX Westerlo en de derde plaats ging naar de thuisrijder Mauro Vander Sype.

De cruisers 40+ is een wedstrijd waar je mooie gevechten ziet op een sportieve manier. Dit keer waren de beste papieren voor Tonny Strobbe. Hij wist alles te winnen. De tweede plaats ging naar Walter De Visscher en Sammy De Schepper zorgde voor een podiumplaats voor BMX stars/

Kevin Reynaert was de beste bij de cruisers 30/39. Hij wist Yannick Spruyt achter zich te houden die er alles aan doet om ook eens een winstpoging op zijn naam te schrijven. De derde plaats ging naar de thuisrijder Olivier De Cooman.

Bij de cruisers 17/29 was het de stunter Dennis Steemans die als eerste over de finish kwam. Hij wist Brent Van Hoof achter zich te houden en Gerben Goeman die een sterk seizoen bezig is mocht als derde naar het podium.

Bij de jongeren op de cruisers is het vooral Yeno De Clercq die de organiserende club de winst bezorgde. Robbe Baisipont die voor BMX Bekaf Aarschot het beste van zichzelf liet zien kwam mooi als tweede over de finish. De derde plaats ging naar Rico Van Den Heuvel.

Zoë Wolfs nam de winst bij de cruisers Girls. Ze verraste vriend en vijand door deze finale rustig uit te fietsen en de eerste overwinning van haar seizoen op te tekenen. De tweede plaats was voor Femke Verelst en de derde plaats was voor thuisrijdster Thessa Van Saen.

Volgende week staan de BMX-rijders achter het starthekke in Dessel voor de derde manche in de topcompetitie.

Publicatie : Nancy Aerts

Foto’s : rijders zelf