GP Stad Beringen MTB

GP Stad Beringen MTB

Dit weekend staat dé wedstrijd van het voorjaar op het programma … met stip het mooiste en spectaculairste parcours in Vlaanderen.`

Op 6 en 7 april organiseren de Opoeterse Mountainbikeclub en de stad Beringen de Grote Prijs MTB stad Beringen op het MTB-Park be-MINE.

Net als vorig jaar is deze een UCI erkende wedstrijd categorie C1.
Zaterdag is het de beurt aan de kinderen, amateurs en masters.
Zondag wordt er om de Limburgse titel gestreden tussen de junioren en elites dames & heren.

Jens Schuermans en Kevin Panhuyzen hebben hun aanwezigheid reeds bevestigd. Je kan elke dag tussen 9.30 en 17.00 uur de renners komen aanmoedigen. Voor meer info en het programma kan je de websitewww.gpstadberingen.com raadplegen.

“Het parcours heeft in vergelijking met vorige editie een upgrade ondergaan. Aan de achterzijde bij het einde van het bos is een nieuwe technische afdaling aangelegd. Er zijn tevens ook houten kombochten toegevoegd waardoor het veiligheids- en spektakelgehalte zal stijgen,” zegt schepen Tijs Lemmens.


Plaats:
Avonturenberg, BE-MINE
Koolmijnlaan 201

Zware lange klimmen, afgewisseld met technische zones (rockgardens, drops, kombochten,;;;) zorgen voor een loodzwaar parcours met meer dan 200 hoogtemeters per ronde.

Naast het Belgisch kampioenschap is Beringen uitgegroeid tot dé wedstrijd van het seizoen in Vlaanderen. Jaar na jaar wordt er door de stad Beringen geïnvesteerd in de omloop. De UCI C1 wedstrijd trekt ook internationale toppers aan en dat staat garant voor spannende wedstrijden.

Bron: PM stadsbestuur Beringen