Eerste luik Drie Nation Cup in Valkenswaard zaterdag

Eerste luik Drie Nation Cup in Valkenswaard zaterdag

ava

De opkomst was gematigd. Met maar liefst meer dan vijfhonderd inschrijvingen werd het eerste luik van de Drie Nation Cup in Valkenswaard er eentje van lange adem. Door de afwijkende dagindeling werden de laatste finales pas verreden omstreeks 22.00 U. Bij het eerste deel van de zaterdagreeksen was er tamelijk volk op de been maar tijdens het tweede deel van de zaterdag waren er al heel wat mensen huiswaarts gegaan. Jammer!

De wedstrijden van zaterdag begonnen omstreeks de klok van 13.30 U met de manches – gevolgd door de ¼ e finales/1/*2e finales en de finales die prachtige wedstrijden werden.

Bij de Boys 8 jaar ging de overwinning naar Jan Kraus van de organiseerde club uit Nederland. Tjorven Mertens van BMX Stars uit België noteerde de tweede plaats en de derde plaats was weggelegd voor Guus Van Den Eijnden uit het Talent BMX Team van Nederland.

Bij de Girls 9-10 jaar was het uitkijken naar de wedstrijd van Kjelle Poets. Tijdens de manches liet zij de concurrentie al ver achter zich en ook tijdens de finale was al snel duidelijk dat snelle Kjelle zich in haar sas voelde op de omloop van Valkenswaard. De overwinning zette ze dan ook vlot op haar naam. De Duitse Maxie Geihaus werd tweede en Robijn Gommers van BMX Bekaf Aarschot fietste haar mooi naar de derde plaats.

Bij de boys 9-10 jaar was de overwinning voor de Nederlandse rijder Jimmy Jensen die Casper Pipers uit de organiserende club achter zich kon houden en Dees Dewitte zorgde voor de derde stek. Hij streed goed mee met de Nederlandse vrienden maar in het laatste stuk maakte Dees een foutje en weg was de kans voor de overwinning.

Girls 11-12 jaar stond er geen maat op de snelle Nederlandse rijdster Indy Scheepers. De landgenoten Femke Gerritse en Isa Van Dintheren werden de tweede en de derde op het podium.

Boys 11-12 jaar werd de strijd gestreden tussen Pieter Van Lankveld die een supersnelle start mocht genieten. Yenten Meiresonne moest alles uit de kast halen om het wiel te nemen van de supersnelle Nederlander maar strandde uiteindelijk op een mooie tweede plaats. De derde die naar het podium mocht was Tom Verkaart.

Dan bij de Girls 13-14 jaar was het Nederland boven. Er stond geen maat op de drie dames… Wietske Bloemhof kwam als eerste over de finish voor haar landgenote Sanne Vollenberg en Nina Van Den Boom van de organiserende club werd mooi derde.

Geen maat voor Webster Axel bij de boys 13-14 jaar. Hij maakte het Brett Jacobs en Elias Verbinnen super zwaar in de finale. Uiteindelijk mocht de overwinning naar Duitsland gaan voor onze twee rijders uit België.

Bij de Women 17+ ging de overwinning en de podiumplaatsen naar Nederland toe. Dit onder de naam van Tamar Vedder die de overwinning op haar naam schreef voor haar landgenoten Soraya Van Hees en Tessa Geerling.

-Robin Van Der Kolk was de snelste bij de Men

Jaar. Hij wist zijn landgenoten Jasper Verkuil en Chiel Claesen te verrassen met een supersnelle start te nemen en de mooie eerste bocht aan te snijden. De anderen konden niet meer doen dan mooi achtervolgen.

Rich Van Den Dikkenberg mocht de overwinning op zijn naam schrijven bij de men  25-29 jaar. Hij was een maatje te sterk voor Jesper De Groot en Noud Verstegen. Zij konden alleen maar achtervolgen en tevreden zijn met de dichte ereplaatsen.

Bij de Men Masters kregen we Nederland boven. Met maar liefst zeven van de acht rijders in de finale bijgestaan door een Duitse rijder verzorgden zij de finale. Het was Dorus Brink die het langste eind had en de bloemen mee naar huis mocht nemen. Tweede in de rij was Harm Van Brussel en Jurg Meijer van SuperDuper Meybo Nederland was mooi derde.

Mark Aerts van Lion D’or uit Nederland was de beste bij de cruisers 17-29 jaar. Hij mocht zijn landgenoten Vincent Huisjes als tweede naast zich nemen op het podium en ook de derde in de rij was een Nederlander namelijk Ivo Sprengers.
Wat Borus Brink deed bij de Men Masters deed Dorus Brink bij de Cruisers 30-39 jaar. Ook hij schreef de overwinning van het eerste luik drie Nation Cup op zijn naam. Harm Van Brussel werd hier mooi tweede en het rijtje werd vervolledigd door Jeroen De Geus.

Cruisers 40-44 jaar kregen we een mooie wedstrijd te zien van Richard Van Zomeren. Hij reed een prachtige eerste lijn en gaf de anderen het nakijken. De overwinning was voor hem voor Ton Van Dintheren en Bob Van Westerop. Ook hier kregen we alleen maar Nederlandse rijders in de finale.

Sammy Deschepper liet zien dat ook de Belgen meetellende in het BMX Wereldje. Hij schreef de overwinning op zijn naam bij de Cruisers 45+. Het podium hier werd vervolledigd door Wilco Cosijnse als tweede en Peter Lavreysen als derde.

Cruiser Women kregen we weer drie Nederlandse rijdsters op het podium. Annemarijne Möhlmann kreeg de gouden medaille – Tessa Geerling mocht de zilveren medaille dragen en de bronzen medaille was voor Iris Van Der Linde.

Het eerste luik van de Drie Nation Cup (zaterdagwedstrijden) was een zeer lange BMX dag maar een voldane dag met heel wat goede plaatsen voor de Nederlandse rijders. Blijkbaar doet het rijden op een thuisparcours toch heel wat aan de prestaties. Het volgende luik was gepland op zondag voor de rijders 15-16 jaar en de junior/elites.