Tweede dag van de Drie Nation Cup in Valkenswaard

Tweede dag van de Drie Nation Cup in Valkenswaard

ava

De Nederlandse rijders waren top op hun thuisbasis. Dat lieten Jelle Van Gorkom en Laura Smulders zien aan hun thuispubliek. Zij wonnen beide het eerste luik van de Drie Nation Cup in Valkenswaard

Tweede dag Drie Nation Cup in Valkenswaard

 Wat de tweede dag liet opmerken was dat er heel wat minder toeschouwers aanwezig waren dan de dag voordien toen de jongeren en de cruisers hun wedstrijd betwisten. Maar niet te min was het een hoogstaande wedstrijd die de toeschouwers te zien kregen.

De wedstrijden die op zondag verreden werden waren van belang om zoveel mogelijk UCI punten te verdienen en daar streden ze allemaal voor. Bij de Girls 15-16 jaar kregen ween sterkrijdende Ruby Huisman aan de start. Van start tot finish legde zij het tempo op en mocht de overwinning op haar naam schrijven. Sandra Pavokovic en Manon Veenstra mochten naast Ruby het podium op als tweede en derde van de groep. Karo Vertessen die mee streed voor de overwinning moest zich uiteindelijk tevreden stellen met een mooie vierde plaats. Knap gestreden Karo.

Bij de Boys 15-16 jaar kregen we mooi BMX werk te zien van Harrie Lavreysen. Hij was wel ten val gekomen tijdens de eerste manche van de dag maar dat deerde hem niet om het tempo nog wat hoger te leggen in de finale en zo de overwinning op zijn palmares te schrijven. Mathijs Verhoeven streed met Justin Kimmann voor de tweede en de derde plaats. Mathijs wist een korte lijn te rijden en behaalde daarmee knap de tweede plaats.

Bij de Junior Men was het uitkijken naar de prestaties van de Argentijn Augustin Gerbaudo. In de drie manches was hij al vrij snel uit de startblokken en ook dit verhaal herhaalde hij opnieuw bij de start van de finale. Als een speer ging hij tekeer op de track in Valkenswaard. Niemand kon hem van de overwinning houden. Tom Mandemakers en Niels Bensink haalden alles uit hun benen om alsnog de Argentijn van de overwinning te houden maar helaas. Tom werd tweede en Niels Bensink moest tevreden nemen met de derde plaats.

Bij de Junior Elites Women kregen we een sterkrijdende Laura Smulders aan de start. Zij was gebrand op de overwinning en dat deed ze ook. Een supersnelle start bracht haar in de eerste lijn al wat meters voor op haar naaste concurrenten Sarah Sailer en Dana Sprengers. Dana reed op haar thuisparcours een knappe wedstrijd en behaalde zo haar bronzen medaille.

Bij de Elite Men kregen we een nare start maar Jelle Van Gorkom trok zich er weinig van aan. Hij gooide alles in de strijd en kwam zo als overwinnaar over de finish. Jordy Van Der Heijden mocht als tweede het podium op en de rij werd gesloten met als derde Martijn Jaspers. Raymon Van Der Biezen was ook te gast in Valkenswaard maar tijdens de trainingen kwam hij ongelukkig ten val en moest zo de wedstrijd staken. Helaas voor Raymon. We wensen hem een spoedig herstel toe en hopelijk zien we hem terug in het tweede luik van de Drie Nation Cup.

Na afloop van de wedstrijd zagen we een tevreden bondscoach Chris Jacobs en zijn assistent Michel Vermeiren richten huis rijden. De Belgen hebben toch wat UCI punten kunnen sprokkelen. Goede prestaties van alle belgen. Daar mogen we best tevreden mee zijn.