Eerste luik van de Cup du Wallonie in Soumagne op 18 mei 2014

Eerste luik van de Cup du Wallonie in Soumagne op 18 mei 2014

ava

Onder een stralende zon mochten onze deelnemers beginnen aan de eerste wedstrijd meetellende voor de Cup du Wallonie. De overwinning bij de Junior Elites was voor thuisrijder Brian Warnier.

Heel wat deelnemers waren afgezakt naar de EK rondes van Grandson in Zwitserland maar voor de thuisblijvers was er een alternatief om deel te nemen aan het eerste luik van de Cup Du Wallonie verreden op de track in Soumagne.

De eerste finale werd verreden door de curisers 30+. We kregen een kopstart voor Frédéric Jeanmoye. In zijn wiel volgde Fabian Boisnard heel goed mee. We kregen op de derde plaats Kurt Demeulemeester die niet in staat was om de twee koplopers het vuur aan de schenen te leggen. Dus halfweg de wedstrijd lagen de posities al vast : 1 Jeanmoye – 2. Boisnard – 3. voor De Meulemeester.

De jongste boys achter het starthekke en nervositeit ten top. Toch kregen we een mooie start van Jenthe Oeyen. Hij kreeg in zijn wiel twee rijders vanuit Zolder mee namelijk Jaro Gielen en Turbo Brent Van De Walle. Onder hun drietjes zouden zij de ereplaatsen verdelen. Jenthe hield een strak tempo aan en dat resulteerde voor hem de overwinning. De jongens van Zolder lieten het niet aan hun hart komen en waren tevreden met een tweede plaats voor Jaro Gielen en Turbo Brent werd derde.

Bij de boys 7 jaar kregen we een goede start voor Mika Ooms te noteren. Hij nam een mooie voorsprong in de eerste lijn en kon deze mooi uitbouwen naar het einde van de wedstrijd toe. Niemand kon hem van de eindzege afhouden al dacht Michel Leyssen er anders over. In de voorlaatste lijn probeerde hij Mika nog aan te vallen maar het lukte hem net niet. Hij moest tevreden zijn met de tweede plaats. De derde plaats was voor Kenny Clausse.

Bij de boys 8 jaar kregen we een overwinning te noteren voor Niels Appermont. Hij nam een supergoede start vanuit de eerste startpositie aan het starthekke. Vol op de pedalen en geen fouten maken. Dat lukte Niels zeer goed. Hij nam de bloemen mee naar Zolder. Na hem eindigde Sem Boeckx als tweede en Lowie Nulens die vanuit de start de derde positie in handen had, hield die mooi vast tot aan de finishlijn.

Bij de boys van 9 jaar kregen we een hole shot voor Ethane Bourguignon. Hij fiestte strak over de omloop heen en nam zo een mooie voorsprong op zijn achtervolgers. Na hem kwamen Kjell De Schepper als tweede over de eindstreep en de derde plaats was voor Levi Schurgers.

Thuisrijder Aurelien Vaessen liet iedereen zijn kunnen zien. Hij kende de omloop als zijn broekzak en dat gaf hem de mogelijkheid om van het begin strak door te fietsen en zijn achtervolgers het nakijken te bieden. De tweede plaats was voor zijn clubgenoot Aaron Schoonbroodt die ook mooie dingen toonde op deze omloop. De derde stek was voor Louis Verherstraeten. Speaker van Dienst Arnaud Dubois bekeek het spektakel aandachtig en zag dat het goed ging met zijn pupillen.

Didi Van Tiggelt mocht zich voor het team 185 als overwinnaar laten kronen bij de finale van de boys 11 jaar. Hij ging vlot voer de heuvels heen en maakte geen enkele fout. Dat gaf hem de eindzege. Ferre Van Winkel ging vlot mee en eindigde voor BMX Peer als tweede. Voor Dennenteam Keerbergen zorgde Euan Troch voor de derde plaats.

We kregen bij de boys 12 jaar een strijd tussen Dorien Geurten en Jan Victor Vranckx te zien. Het leverde een mooi spektakel op. Het was voor Dorian Geurten de overwinning in Soumagne. Voor de derde plaats kregen we nog een mooie strijd te zien tussen Jorrit Rutten en Nathan Bourguignon. Het was uiteindelijk Bourguignon die de derde plaats op zijn naam mocht schrijven.

Een late start van Robbe Wijckmans bij de boys 13 jaar zorgde voor mooi achtervolgingswerk. Vooraan werd er niet gewacht. Robbe Dens – Jonathan Put en Thibaut Vaessen maakten er een mooie strijd van die echter beslist werd in de laatste bocht van het parcours. Het was Robbe Dens die er mooi als eerste uitkwam en zonder problemen naar de overwinning fietste. Achter hem streden Jonathan PUt en Thibaut Vaessen voor de tweede plaats. Maar Jonathan ging te hoog in de bocht en Thibaut kwam opzetten. Jonathan kwam ten val waardoor hij de tweede plaats voor zijn neus zag gaan naar Robbe Wijckmans die de vallende Jonathan kon mijden. De derde plaats was voor Thibaut Vaessen.

Jari Bellens mocht zich de overwinnaar noemen bij de boys 14 jaar. Heel gemakkelijk mocht hij van start tot finish aan de leiding fietsen. Vincent Brands werd mooi tweede en hield Jannes De Mayer van de tweede plaats.

Finale 11 ging voornamelijk tussen de rijders vanuit Blegny. Thomas Van Laar nam een zeer goede start bij onze boys 15-16 jaar en putte hieruit zijn voordeel. De voorsprong die hij vergaarde bij deze goede start leverde hem de eindzege op. Na hem kwamen clubgenoot Gilles Lesage als tweede en Steven Martin als derde over de finish.

Bij de kleinste girls 7-8 jaar kregen we maar vier deelneemsters aan de start bij de finale. De eerste plaats ging naar Janne Smits en de tweede plaats was voor Lotte Wolfs en de derde plaats was voor Alicia Coquin.

Vijf dames in de reeks girls 9/10 jaar die erover beslisten wie de eerste eindwinnares werd bij deze categorie. Het waren de meisjes uit Zolder die het mooie weer maakten. Kaat Wijckmans kwam er als beste uit in de start en dat gaf haar vleugels. Ze hield het tempo hoog waardoor Julie Nicolaes uit Zolder kon proberen om het tempo te volgen. Dat lukte haar aardig waardoor zij als tweede na Kaat over de finish kwam. De derde plaats was voor Jill Smits.

Ook bij de girls 11/12 jaar kregen we vier deelneemsters aan de start van deze wedstrijd. De strijd ging tussen Maryse Counet – Thessa Van Saen en Lotte Nicolaes. Deze dames hielden er een strak tempo op na maar zoals ze startten kwamen ze over de fininsh. De eerste plaats was voor Maryse Counet – de tweede plaats was voor Thessa Van Saen en de derde plaats was voor Lotte Nicolaes.

Ook vijf deelnemersters te melden bij de dames 15+. Hier ging de overwinning naar Ynke Matheussen. In haar wiel volgden Sarah Neys en Bo Van Tiggelt mee. De dames deden er alles aan om tot op het wiel te komen van Ynke maar het lukte hen niet. Sarah Neys pakte in Soumagne de tweede plaats en Bo werd knap derde.

Dan de hoofdvogel van de dag : onze finale bij de Junior Elites. Alle ogen waren gericht op thuisrijder Brian Warnier. Maar ook Jerome Lange kende het parcours als zijn broekzak en wou er alles aan doen om ook hier top te zijn. We kregen een mooie strijd op de eerste lijn tussen Warnier en Lange. Maar Lange verslikte zich bij de laatste helling van de eerste lijn waardoor hij Warnier moest laten gaan. Hij kon niet meer terugkomen om nog een aanval te plaatsen op die koppositie. Dus de overwinning was voor thuisrijder Brian Warnier – tweede stek voor Jerome Lange en het podium werd vervolledigd door Loic Willems.

Volgende week zit de hele caravaan in Blegny voor de volgende topcompetitie.