Eerste reactie van Iserbyt na de finish in WK Tabor 2015

Eerste reactie van Iserbyt na de finish in WK Tabor 2015

Na de finish konden we even met Eli Iserbyt praten hoe hij zijn wedstrijd heeft beleefd. Hij besefte van in het begin van de wedstrijd dat het een zware cross ging worden. Tijdens zijn verkenning vanmorgen had hij een bandenkeuze gekozen die op dat ogenblik het beste leken te zijn. Maar bij aanvang van de wedstrijd zelf bleek dat het parcours veranderd was. Dat had hij niet kunnen inschatten. Vandaar dat hij een foutieve keuze had gemaakt naar zijn banden toe. Hij kwam langs de materiaalpost en vroeg aan zijn mechaniekers andere banden. Bleek dat deze niet voorradig waren in de post waardoor zijn mannen naar de mobilhome zijn gelopen om de juiste banden te gaan halen. Toen deze dan uiteindelijk in de materiaalpost waren, was de wedstrijd al lang gereden. Andreassen was weg en ik moest achtervolgen op de naaste concurrenten. Van zodra ik de juiste fiets had voelde ik mij meer op mijn gemak en lukte ook alles beter. Maar de vogel was al gaan vliegen. Andreassen was op deze ondergrond de beste van de dag. Ik had een mindere dag maar dat hoort nu eenmaal bij de wedstrijd. Over het algemeen mag ik tevreden terug kijken naar mijn afgewerkte seizoen. De tweede plaats is jammer maar het maakt mijn seizoen niet minder mooi.