Eerste seizoens helft van de cross is gedaan

Eerste seizoens helft van de cross is gedaan
In september begon het veldritseizoen al heel erg vroeg met lange stages van de diverse teams en de eerste Worldcup in Las Vegas. Over 2 weken zijn de eerste 3 maanden voorbij en gaan we de zware periode rond Kerst en Nieuwjaar in en we blikken even terug op 3 bewogen maanden.
Las Vegas was en is een feestje geweest en de aanzet naar een nu al bewogen cross seizoen.
Sven Nys ving zijn laatste jaar aan. Wout van  Aert neemt alvast een voorproefje voor zijn titel in januari en Kevin Pauwels krabtezich al eens aan zijn hoofd hoe het nu verder moet met de 2 de helft van het seizoen. De Nederlanders met Lars van der Haar voorop en inmiddels Corne van Kessel die in goede doen is. Thijs van Amerongen, die week op week beter doet,  en Mathieu van der Poel die sinds Koksijde weer helemaal terug is en hoe!
Veel renners leveren niet af wat ze vooraf gehoopt hadden bij de Elite mannen. Jeremy Powers reed een zeperd in Valkenburg en was ietsje beter in Woerden en ging terug naar Amerika. Tom Meeusen sudderde het halve seizoen al een beetje met zijn vorm en begint nu pas wat beter te doen. Philipp Walsleben komt er maar niet doorheen wat hij eigenlijk wel zou kunnen. Francis Mourey hebben we het hele seizoen nog niet gezien. Aan renners geen gebrek,  maar wie gaat de Nederlanders en Belgen nu echt bedreigen richting het WK in Zolder ?
Julien Taramarcaz dan de kwieke snelle Zwitser die wel bevestigde dit seizoen en al eens uitzicht had op mooie klasseringen. Kan Marcel Meisen nog beter doen dan hij nu is en de aansluiting maken nu hij weer in een Duits team rijdt. Zijn er nog Tsjechen die opstaan en de tegenstand naar huis rijden? Frankrijk heeft inmiddels weer een beetje veldrithistorie en laat zich op enkele fronten weer goed zien. Italië heeft bij de mannen ook mooie ijzers in het vuur hangen.
In ieder geval is er voor veel renners in positieve of negatieve zin veel om over na te denken en het is nog niet te laat om een seizoen een andere wending te geven. Er komen nog mooie crossen aan en in zeg maar 2 maanden moet je er staan als het startsschot klinkt in Zolder.
Jan v Dijk