Einde samenwerking Danny De Bie bij Marlux-Napoleon Games

Einde samenwerking  Danny De Bie bij Marlux-Napoleon Games

Danny De Bie is niet langer de ploegleider van Marlux – Napoleon Games. De samenwerking werd maandag door manager Jurgen Mettepenningen beëindigd. Er wordt nu naar een opvolger gezocht. Zolang die niet is gevonden, springt Angelo De Clercq ad interim in.

Sportieve redenen gaven de doorslag voor de beslissing. “In vijf TV-crossen stonden onze mannen-elite één keer op het podium, vorig jaar zaten we op dit moment al aan vijf podiumplaatsen in evenveel TV-crossen. Een belangrijk vergelijkingspunt voor mij. Ook merkte ik een berusting in de huidige situatie op”, vertelt Jurgen Mettepenningen. “Op het podium staan, dat is onze realistische ambitie. En ons tonen door aanvallend te crossen, ook dat was een taak voor Danny om dit over te brengen aan de renners. Wat moeilijk lukte. Ook voor onze vrouwen en beloften, waar Danny eveneens de leiding over heeft, startte het seizoen niet goed. Ik zie weinig of geen progressie bij onze beloften, met uitzondering van Eli Iserbyt dan. Bij de dames is ons talent Laura Verdonschot ook niet goed begonnen aan het seizoen, wat gisteren zelfs tot een opgave leidde in Gieten. Het is duidelijk dat dit zo niet verder kon.”

Vandaar de snelle beslissing om in te grijpen in de sportieve leiding. “Als het minder gaat, kan je twee dingen doen: alles op zijn beloop laten en hopen dat het tij vanzelf keert, of ingrijpen vooraleer het misschien nog erger wordt. De toekomst zal uitwijzen wat de beste keuze was. Ik heb het gevoel dat we nood hebben aan een jongere ploegleider met moderne visie om dit aan te pakken. Je ziet overal verjonging in de omkadering van federaties en teams, maar wij hebben ondanks onze jonge kern een oudere ploegleiding.”

Vanaf vandaag neemt Angelo De Clercq, naast zijn huidige taken in onze opleidingsclub, ook de taken van Danny De Bie ad interim over. “In augustus begon Angelo als ploegleider van onze opleidingsploeg Lares – Doltcini, en hij geeft meteen een goeie indruk qua aanpak, inzet en de schitterende resultaten. Hij springt in, terwijl wij op zoek gaan naar de opvolger voor Danny De Bie. Hopelijk kan onder Angelo het tij al keren. Ik ben overtuigd dat dat snel kan gebeuren, want al onze renners hebben hun kwaliteiten”, spreekt onze manager zijn vertrouwen in de renners uit.

Het beëindigen van de samenwerking met Danny De Bie gebeurde niet met slaande deuren. “Ik wil Danny nog veel succes toewensen in zijn verdere carrière”, benadrukt Mettepenningen.

Bron : Marlux Napoleon Games PB

Publicatie : Nancy Aerts