Maud Kaptheijns oppermachtig in Superprestige Gieten

Maud Kaptheijns oppermachtig in Superprestige Gieten

In Gieten liet Maud Kaptheijns een eerste zege in de Superprestige noteren voor haarzelf. De tweede plaats ging naar Nikki Brammeier die een sterke remonte uit haar benen schudde en de derde plaats was voor Sophie De Boer. Sanne Cant had last van haar jetlag en kwam niet echt in haar wedstrijd.

Van bij de start gaf Maud Kaptheijns een sterke indruk. Ze ging er als een speer vandoor en trok het hele peloton richting het veld. Ze moest gewoon haar eigen ding doen en zien hoever ze in de wedstrijd zou komen. Maar ze reed een verbluffende openingsronde en nam daarmee al onmiddellijk wat voorsprong op de rest van de groep. De eerste achtervolgers waren Sanne Cant, Annemarie Worst, Nikki Brammeier, Sophie De Boer. De achtervolging werd vooral geleid door Sophie De Boer die er alles aan probeerde te doen om het gaatje op Maud Kaptheijns zo klein mogelijk te houden. Maar ze slaagde er niet in op de kloof te dichten.

Voor Maud Kaptheijns was die een mooie zaak. Ze kon ronde na ronde haar voorsprong uitbouwen en de wedstrijd controleren. Achter haar kon de strijd verder gezet worden voor de dichte ereplaatsen. Het was een strijd op het scherpst van de snede tussen Annemarie Worst en Sanne Cant. Op de klim ging Worst haar ding doen maar Sanne Cant zag het gebeuren en sneed haar de pas af. Beide dames haakten in elkaar en kwamen samen ten val. Even een woordenwissel maar dan toch nog de wedstrijd uitrijden. Zij het dan niet meer voor de ereplaatsen want die werden in de schoot gegooid van Nikki Brammeier en Sophie De Boer.

Na afloop van de wedstrijd was Sanne Cant niet voor uitleg te spreken. Annemarie Worst gaf aan dat zij haar eigen kansen waagden om een mooie uitslag te verzilveren maar door dit voorval met Sanne Cant ging alles in rook op.

Publicatie : Nancy Aerts

Foto : superprestige Gieten