Einde seizoen voor Wietse Bosmans

Einde seizoen voor Wietse Bosmans

Dinsdag kreeg Wietse Bosmans het verdict te horen dat hij een chronische vorm van de ziekte van Lyme heeft. Daardoor besloot hij om zijn seizoen on hold te plaatsen.

Sinds oktober 2014 sukkelde Wietse Bosmans al met de ziekte van Lyme. Dit is een infectieziekte die meestal veroorzaakt wordt door een tekenbeet. Wietse liet zich hiervoor behandelen en in december hervatte hij zijn wedstrijden terug. Al gauw was duidelijk dat hij nog niet volledig herstelt was, vandaar dat hij tijdens de kerstperiode opnieuw aan de kant stond. Hij deed er alles aan om terug te keren naar het veld. Want zo kennen we Wietse wel. Hij geeft niet op en vocht terug. Op het einde van het veldritseizoen 2014 zagen we hem opnieuw aan de start al was het opnieuw niet met volle overtuiging.

De moeilijke periode bleef hem achtervolgen. Hij liet zich opnieuw testen en het heeft lang geduurd vooraleer hij wist wat er met hem aan de hand was. Tot hij gisteren te horen kreeg dat hij een chronische vorm van de ziekte van Lyme heeft. Opnieuw sloeg het nieuws in als een bom.  Nu is er besloten om de fiets terug aan de kant te zetten en zich volledig te concentreren op zijn herstel. Pas wanneer alles terug onder controle is zullen we Wietse terug in het veld zien verschijnen.

Namens de redactie willen wij Wietse een spoedig herstel toewensen.

Bron : WB