Sebastian ‘Fini’ Carstensen naar Brentjens Mountainbike Racing Team

Sebastian ‘Fini’ Carstensen naar Brentjens Mountainbike Racing Team

Sebastian ‘Fini’ Carstensen komt als U23 renner volgend seizoen, vanaf 1 januari, het Brentjens Mountainbike Racing Team vervoegen. Hij was zilveren medaillewinnaar in de Team Relay op het WK in 2015, wereldbekerwinnaar in 2013 in Hafjell en tweemaal elite nationaal kampioen in 2014 en 2015. De ambitie van Sebastian voor 2016 is in de top 10 van de U23 in de UCI wereldbekerwedstrijden te rijden en ook op het WK. Zijn grootste droom is wereldkampioen worden. Zijn specialiteiten zijn korte en technische beklimmingen.

Sebastian Fini Carstensen, XCO Men U23 (DOB 26.03.1995, Roskilde, Denmark):
‘Ik kijk echt uit om bij het Brentjens MTB Racing team te rijden. Ik weet dat dit team me zal helpen om een beter biker te worden en ik doe mijn best om zo hard mogelijk te rijden. Mijn doel is om een regelmatig renner te zijn in de U23 categorie in de wereldbekers en de andere wedstrijden. Dit team heeft alles om mijn doel te bereiken. Ik kijk er al naar uit om mij te tonen en voor Bart Brentjens te rijden in de hele wereld.’

Bart Brentjens, Teammanager:
‘Met Sebastian hebben we een nieuwe, jonge talentvolle renner in het team voor de U23 categorie. Sebastian of Fini, zoals we hem noemen, is een heel enthousiast en gemotieerd persoon die hard wil werken om één van de beste mountainbikers van de wereld te worden. We zijn gelukkig dat we hem in ons team hebben.’

Foto: ‘EGO Promotion’