EK Letland : Oranje boven

EK Letland : Oranje boven

Wat vooropgesteld was, werd ook uitgevoerd. De rijders van Nederland toonden zich van hun beste kant en wisten de titels mee naar huis te nemen onder de naam van Laura Smulders en Niek Kimmann.

Voor de Belgen gaf Joffrey Wouters het beste van zich zelf en nam ook de Europese titel mee richting België.

Het Europees Kampioenschap begon mede door de livestream nogal stroef. Doch waren de supporters die aanwezig waren in Letland heel fanatiek. Je kan zeggen dat elke deelnemer die aangemoedigd werd er wel meer energie van kreeg….

Bij de elites was het vooral Twan Van Gendt die een mooie wedstrijd uit zijn benen schudde. Ook David Graf had er veel van verwacht maar hij kwam ten val in de eerste manche en daardoor was de veer gebroken. Wie ook bij de kanshebbers werd getipt was Kye White maar ook hij kwam tegen de vlakte te recht. Dan was het uitkijken naar anderen die het zouden kunnen gaan maken. Vooral een Joris Daudet gaf een goede indruk. Hij reed prachtige lijnen maar ook Kye Evans en Romain Mayer wilden het beste van zich zelf laten zien. Ze deden allemaal zo hard hun best maar de Nederlandse rijders oogden het kalmste. Zij konden zich mooi uitrijden naar de finale toe. In de finale was het één en al Nederland op de podiumplaatsen. Nick Kimmann reed weer een perfecte finale en dat leverde hem de titel op. De tweede plaats was voor Twan Van Gendt en Dave van den Burg mocht zich als derde naar het podium begeven.

Bij de dames was het niet anders. Laura Smulders reed een voortreffelijk parcours en wist in de finale haar kalmte te bewaren. Zij pakte opnieuw de titel van Europees Kampioen. Judy Baauw reed een finale van de bovenste plank en maakte het Laura Smulders wel niet zo gemakkelijk. Doch strandde zij op de tweede plaats. De derde plaats ging naar Christensen. De dames putten hieruit veel vertrouwen voor het wereldkampioenschap dat er zich aan te komen over twee weken in Zolder.

Voor de Belgische rijders was het zeker een mooie afsluiter in Valmiera. Met de overwinningen van Wannes Magdelijns, Joffrey Wouters en Aiko Gommers mogen de Belgen tevreden terugkijken naar hun Europees Kampioenschap.

Wannes Magdelijns
Aiko Gommers

Joffrey Wouters