Mathieu van der Poel is back on track: wint shorttrack WB Les Gets. Jens Schuermans is vijfde

Mathieu van der Poel is back on track: wint shorttrack WB Les Gets. Jens Schuermans is vijfde

Na een rustperiode staat Mathieu van der Poel er weer. De veelzijdige kampioen klopte in het Franse Les Gets de Braziliaanse kampioen Henrique Avancini en de Fransman Victor Koretzky. Wereldkampioen Nino Schurter werd vierde voor onze landgenoot en Belgisch kampioen Jens Schuermans.

Mathieu van der Poel gaf volgende reactie na afloop: ‘De omloop was zeker okay voor een shorttrack. Ik zat in perfect in het wiel vandaag. Dat was mijn tactiek vandaag, na een periode van rust en geen competitie. Het deed pijn, maar dat doet het altijd (lacht). En zondag? Het is moeilijk te zeggen. Het is verschillend met de shorttrack. Ik hoop dat ik goed recupereer van mijn trainingskamp in Livigno en dat zien we wel wat mogelijk is.’ Wat ik denk van de deze de XCO omloop. ‘Ik verkies meer korte en explosieve beklimmingen en deze omloop heeft meer lange klims. Maar we zien wel zondag,’aldus de Corendon-Circusbiker.

Bij de vrouwen pakte de teamgenoten van Schurter, eveneens wereldkampioene Kate Courtney de zege. Zij was sneller dan de Française Pauline Ferrand-Prévot. Elisabeth werd derde. De twee Nederlandse Annen(beiden al succesvol in de wereldbeker, Terpstra won de vorige week nog in Andorra) eindigden in de top tien. Tauber werd achtste voor Terpstra. Githa Michiels legde beslag op de 22 ste plaats.

Zondag kan je alles live volgen op de livestream van Sporza.be vanaf 12.20u voor de dames en op 14.50 u voor de heren.

Foto: Thomas Sneyers(Corendon-Circus)