EK ronde 7 Klazienaveen

EK ronde 7 Klazienaveen

ava

Ronde 7 en ronde 8 werden tijdens het weekeinde van 31 mei 2014 en 01 juni 2014 verreden in Klazienaveen Nederland. Op zaterdag mochten we overwinningen noteren voor Sammy De Schepper – Kjelle Poets – Yentl Nijs en Seppe Laenen

De rijders van het EK gebeuren kwamen naar Klazienaveen Nederland afgezakt voor de 7e en de 8e ronde te verrijden in het Europese Kampioenschap. Op zaterdag kwamen er maar liefst 998 piloten aan de start vanuit diverse landen.

Het hele gebeuren werd via TV Drenthe mooi in beeld gebracht. De thuisblijvers konden genieten van een hoog spectakel binnen het BMX gebeuren.

Heel wat Belgische rijders hadden de verplaatsing naar Nederland gemaakt en lieten Chris Jacobs en Michel Vermeire mooie dingen zien. De twee coaches voor de Belgische selectie maakten na afloop van de challenge reeksen al een mooi rapport op.

Maar liefst 18 rijders behaalden voor België de finale. Er waren er zelfs die erin slaagden op de overwinning mee naar België te nemen. Dit was zo voor Sammy De Schepper, Yentl Nijs, Kjelle Poets en Seppe Laenen.

Ook de andere belgische rijders mogen best tevreden zijn met hun behaalde resultaten.

Bij de junior en de elites waren alle ogen gericht op Elke Van Hoof. Zij ging vlot door haar reeksen heen. Zelfs in de halve finale kon niemand haar volgen. Dus waren alle ogen op haar gericht tijdens de finale. Maar daar sloeg het noodlot toe. Elke vertrok ietjes te vroeg en kwam ten val bij het starthekke. Weg was de overwinning. Maar niet getreurd morgen kan zij deze miserable start wegwerken door er weer vol voor te gaan in de 8e ronde. We wensen haar het allerbeste toe.

Hieronder de link naar de volledige uitslagen van de zevende ronde verreden in Klazienaveen.
http://uec.ch/bmx/item/288-2014-bmx-european-league-klazienaveen-ned-results-challenge-classes.html