Onweer teistert de halve finale van de elite men en de finale van de junioren en elites.

Onweer teistert de halve finale van de elite men en de finale van de junioren en elites.

Op zaterdag, 10 en zondag, 11 juli 2021 was BMX Circuit Zolder the place to be voor het Europees Kampioenschap BMX. De Belgen lieten het een beetje afweten….

BMX Circuit Zolder was vereerd om voor de achtste keer in hun geschiedenis van hun club het UEC European BMX Championship te mogen organiseren.

BMX Circuit Zolder is één van de grootste clubs in België die momenteel 170 rijders/rijdsters telt. Hun parcours wordt permanent gebruikt door de Nationale selectie om hun voor te bereiden op hun grote wedstrijden.

Tijdens het weekeinde van 10-11 juli 2021 konden onze Belgische junioren en elites hun kunnen tonen op hun baan. Maar helaas voor maar weinige Belgische rijders was de finale haalbaar. Enkel Joost Melis kon zich kwalificeren voor deze finale.

Helaas werd er voor de halve finale van de men elites een wolkbreuk te noteren boven het circuit van Zolder en gooide het weer weer wat roet in het eten. Ook voor de finales was dit niet zo’n gunstig verloop. De medewerkers deden er alles aan om er nog een deftig parcours aan over te houden. Uiteindelijk werd er omstreeks 19.30 U herstart.

Voor Elke Van Hoof was de wedstrijd in Zolder een laatste test voor ze zal afreizen naar de Olympische Spelen. Helaas strandde zij in de halve finale op een vijfde plaats.

Met enige vertraging werden dan de finales afgewerkt. We mochten mooie finales aanschouwen.

Bij de junior women ging de winst naar Beltrando voor Burford en Favrel.

Bij de junior men was het uitkijken naar de enige Belg in de finale namelijk Joost Melis. Hij nam een matige start maar kon zich naar een derde plaats rijden. De winst was voor Goossens en de tweede plaats was voor Tugnolo.

Bij de women under 23 ging de winst naar Aeberdhard. Indy Scheepers wist een tweede plaats uit de brand te slepen en de derde plaats ging naar Bartunova.

Bij de men under 23 was het feest voor Butti. Heil deed er alles aan om de eerste plaats te pakken maar kwam net te kort en moest tevreden zijn met een tweede plaats. De derde plaats was voor Dieuaide.

De toppers van de finales waren de elites men en women. De winst bij de vrouwen ging naar Claessens voor Valentino en Martinez en bij de heren was het feest voor Pilard gevolgd door Schotman en Clerte.

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : Bart Knops