Winst in de eerste ATB rit voor Van Echelpoel Michel

Winst in de eerste ATB rit voor Van Echelpoel Michel

VZW Olen MTB Slijkdobbers organiseerde op 04 juli 2021 de allereerste ATB wedstrijd van het seizoen 2021-20222. Alles was tot in de puntjes verzorgd. De organisatoren hadden er alles aan gedaan om het allemaal corona proof te laten verlopen en de renners/rensters waren blij om aan het seizoen te kunnen beginnen.

Rijkhalzend keken ze uit naar deze wedstrijd….Bij de klasse F stonden maar liefst 54 deelnemers/deelneemsters aan de start en bijna allemaal behaalden ze met trots de finish. Alleen twee rijders moesten de strijd staken. Eentje met technische problemen en een andere kwam ten val. De winst in deze categorie was voor Luc Steensels. Hij wist Liene Meeusen achter zich te houden en de derde plaats was voor Meino Mertens.

Bij de Klasse E stonden er 85 deelnemers aan de start. Ook hier behaalde ze bijna allemaal de finish op vier na. Het was drummen in de eerste ronde om een juiste plaatsje te bemachtigen maar uiteindelijk waren de beste benen voor Vince Meeusen. Miche Van Hofstraeten behaalde de tweede plaats en Kristof Van den Langenberg werd mooi derde.

Bij de klasse D hadden we 70 deelnemers aan de start waarbij er vijf vroegtijdig de wedstrijd moesten staken. Het was een straffe inzet bij deze klasse. De beste papieren waren voor Vandeweyer Bart. Hij kon de aanvallen van Eric Van den Bosch afhouden en mooi de winst naar zich toe halen. De derde plaats was voor Joren Vandesande.

Bij de klasse C stonden er 55 rijders aan de start. Hier kwamen er drie rijders niet over de finish. Pech was er al meteen na de start te noteren voor Tim Custers. Hij trapte zijn ketting over en dan was het al meteen game over. Niels Vanderheyden en Wannes Broeckx namen de wedstrijd in handen en keer over keer namen ze elk hun deel van het werk op zich. In de laatste ronde nam Niels Vanderheyden het voortouw en bouwde nog een mooie voorsprong uit op Broeckx Wannes. Enige tijd later kwam Ben Van der Burg als derde over de finish. Kobe Husson nam een matige start en nestelde zich in de 13e positie maar in de allerlaatste ronde kwam hij nog ten val en moest hij tevreden stellen met een 27e plaats. Voor Björn Houben was het zijn allereerste keer dit jaar dat hij een nummer opspelde. Als allerlaatste dook hij het veld in en schoof op een rustig tempo plaatsen naar voor. Hij was na afloop tevreden met zijn 34e plaats. Zijn gevoel op de fiets was goed en hij weet de knelpunten waaraan nog kan gewerkt worden richting het veldritseizoen.

De laatste klasse van de dag waren de jongens A-B waar ze met 46 deelnemers aan de start stonden. Maar eentje kon de finish niet behalen. Het was vooral uitkijken naar de prestatie van Matthias Thijsen die er veel van verwachtte maar uiteindelijk strandde op een achtste plaats. Voorin werd er niet gewacht. Het was vooral Michiel Van Echelpole van Van Houwelingen Lennert die Dylan Vervoort onder druk zetten. Onder hun drietjes probeerden zij het werk te klaren en zo de podiumplaatsen te verdelen. Dylan Vervoort werd derde. Lennert Van Houwelingen werd tweede en de eerste overwinning van het seizoen was voor Michiel Van Echelpoel.

De volgende wedstrijd in de ATB in België staat gepland in het eerste weekeinde van augustus in Kessel.

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : Nancy Aerts