Eli Iserbyt met een solorit op de Koppenberg in Oudenaarde

Eli Iserbyt met een solorit op de Koppenberg in Oudenaarde

Dat er twee mogelijke winnaars konden zijn op de Koppenberg in Oudenaarde daar stond geen twijfel over. Toon Aerts en Eli Iserbyt zouden de tweestrijd aangaan om de beste papieren te hebben in de eerste manche van de X2O Badkamertrofee. Dat het een one man show zouden worden voor Eli Iserbyt was bij de aanvang niet geweten.

Toon Aerts, Lars Van der Haar, Eli Iserbyt namen een zeer goede start bij de voet van de Koppenberg en het was al snel duidelijk wie de sterkste van de dag zouden zijn. Niels Vandeputte nam een zeer goede start maar moest al vlug zijn ijverheid bekopen en viel terug in de wedstrijd. Voorin zagen we drie sterke mannen in de kop van de wedstrijd : Aerts – Yserbyt en Hermans die goed gestart waren. Achter dit drietal volgde Lars Van der Haar.

Deze laatste deed er alles aan om de aansluiting voorin te kunnen maken. Hij slaagde daar ook in toen Aerts zich helemaal in de vernieling reed om de snelle rit van Iserbyt te volgen. Hij moest even consolideren waardoor Van der Haar even bij zijn kopman kon zitten maar lang duurde dit niet. Hij mocht zijn eigen wedstrijd rijden en reed mooi naar een tweede plaats.

Voorin liep alles vlot voor Eli Iserbyt. Zelfs kleine foutjes werden niet afgestraft. De voorsprong werd met de ronde groter en zou wist hij bij het overschrijden van de laatste ronde dat de winst voor hem was. Toon Aerts kon niet anders dan zijn wedstrijd in zijn eigen tempo af te werken en zijn derde plaats veilig te stellen.

Uitslag :

  1. Iserbyt
  2. Van der Haar
  3. Aerts
  4. Hermans
  5. M. Vanthourenhout
  6. Toon Vandebosch als eerste belofte
  7. Mein
  8. Van Kessel
  9. Camp
  10. Soete

De Belgische Kampioen Laurens Sweeck kreeg op de Koppenberg een parcours dat niet echt op zijn lijf geschreven stond. Hij deed zijn best en kwam als 11e over de finish.

Volgende week zal de hele caravaan afzakken naar Rosmalen waar zij het EK zullen betwisten. Dit enkel voor de elites dames en elites Heren.

Bron : Nancy Aerts

Foto : Bart Knops