Ryan Kamp nieuwe Europese Kampioen in Rosmalen

Ryan Kamp nieuwe Europese Kampioen in Rosmalen

Voor Ryan Kamp geen tegenstand in het Europese Kampioenschap bij de Beloften in Rosmalen op zaterdag, 07 november 2020. Tweede plaats was voor Mein en de derde plaats ging naar Mason.

Onder een stralend zonnetje mochten maar liefst 37 beloften aan hun Europese Kampioenschap in Rosmalen beginnen. Het parcours was uitgezet door Groenendaal en alles kwam tot zijn recht. De kanshebber bij de beloften was de wereldkampioen Ryan Kamp. En of hij de rol kon waarmaken…. Het was van bij het begin van de wedstrijd duidelijk dat hij in de gaten moest gehouden worden. De hele bende werd op sleeptouw genomen door de Spanjaard Alberte. Maar de Nederlandse rijders waren voorin niet weg te denken.

Gedurende de hele wedstrijd kregen we voorin een groepje met daarin de kanshebbers voor de titel : Ronhaar – Kamp – Mein – Mason – Agterberg en Alberte. Dat zij sterker waren dan de anderen was al bij de eerste passage in de zandbak duidelijk. Het was aftasten wie over de beste papieren beschikten en dat werd dan ook gedaan. Het bleek in ronde twee duidelijk dat de Nederlanders het heft in handen namen. Ronhaar en Kamp zetten de medevluchters onder druk en konden een paar meters wegrijden van hen. Even werd er naar elkaar gekeken maar lang duurde het niet.

Kamp voelde zich goed op dit vlotte rondje en daarmee probeerde hij in de derde ronde een goede zandpassage te maken en daardoor kreeg hij een paar lengtes voorsprong. Deze kon hij ronde na ronde uitbouwen en vlot naar de Europese Titel toerijden. Achter hem was het uitkijken wat de andere Nederlandse jongens konden maken.

Maar het waren Mein en Mason die de Nederlanders onder druk zetten en met hun tweetjes konden beslissen over zilver en brons. Het was Mein die de betere passage maakte in de laatste ronde en zo naar de zilvere medaille toe reed. Mason werd knap derde.

Uitslag :

  1. Kamp
  2. Mein
  3. Mason
  4. Agterberg
  5. Ronhaar
  6. Van Dijke
  7. Hendrickx
  8. Rouiller
  9. Fontane
  10. Ceolin

Bron : Nancy Aerts