Eli Iserbyt pakt de winst bij de beloften in Essen

Eli Iserbyt pakt de winst bij de beloften in Essen

Eli Iserbyt was de beste bij de beloften in Essen. De wereldkampioen versloeg Europees kampioen Quinten Hermans en de Tsjech Adam Toupalik.

Dat de omloop in Essen er snel bijlag, dat wisten deze heren al. Want zij hadden al wel een kijkje komen nemen bij de voorgaande wedstrijden van de nieuwelingen en de junioren. Dus zij wisten waaraan zij zich mochten verwachten. We kregen een groepje van maar liefst zes rijders die zich afscheidden van de rest van het peleton. Dat waren Adam Toupalik, Gosse Van Der Meer, Nicolas Cleppe, Quinten Hermans en de wereldkampioen Eli Iserbyt.  Voorin viel Quinten Hermans weg door een kettingprobleem. Maar hij liet zijn hoofd niet hangen en ging op zijn tempo in de achtervolging. Hij kwam ook nog eens ten val. Hij kon terug keren naar de kop van de wedstrijd maar de meeste pijlen waren reeds verschoten. Hij moest zich tevreden stellen met een tweede plaats.

Voorin nam Eli Iserbyt het heft in handen en probeerde op die manier de concurrenten van zich af te houden. Hij kreeg van zijn entourage te horen dat Quinten Hermans af te rekenen had met kettingproblemen en daarna nog eens ten val was gekomen. Dat deed Eli in zijn kansen geloven. Maar met nog drie ronden te rijden, kreeg hij van zijn entourage een andere mededeling. Hij kreeg te horen dat Quinten Hermans terug in de wedstrijd was en dat hij aan het naderen was. Maar de kloof was nog groot genoeg om de winst in zijn kamp te houden.

Daguitslag :

1. Eli Iserbyt
2. Quinten Hermans
3. Adam Toupalik (Tsj)
4. Gosse Van der Meer (Ned)
5. Nicolas Cleppe

 

Publicatie : Nancy Aerts

Foto: Marc Bluys