Jelle Camps was de snelste bij de junioren in Essen

Jelle Camps was de snelste bij de junioren in Essen

Jelle Camps pakte de zege bij de junioren in Essen. De veldrijder van Balen BC was sneller dan Niels Vandeputte en de Nederlander Ryan Kamp in Essen.

We kregen in Essen maar 28 veldrijders aan de start. Het was dus uitkijken wie de beste benen had om de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Dat het een gesloten wedstrijd ging worden bleek al snel. Er werd razendsnel gestart en alles bleef mooi bij elkaar. Toch probeerden verschillende rijders de wedstrijd nog harder te maken door af en toe eens een poging te wagen om te kunnen wegrijden van de concurrenten,  maar het lukte niemand om weg te rijden in het begin van de wedstrijd.

Het was dus afwachten voor de supporters tot de rijders het moment vonden om een aanval in te zetten. Het was een trio dat probeerden weg te rijden in de finale van de wedstrijd. De rijders waren Florian Vermeersch, Jelle Camps en Niels Vandeputte. Zij hielden het tempo strak en reden mondjesmaat weg van de tegenstanders. Toch lag het noodlot op de loer. Dit keer sloeg het noodlot toe bij Florian Vermeersch. Hij werd aan de kant gezet met kettingproblemen waardoor hij de twee koplopers Jelle Camps en Niels Vandeputte moest laten gaan.  Hij werd teruggeslagen naar een vijfde plaats waarmee hij na de aankomst teleurgesteld was. Want er zat vandaag meer in voor Florian maar het heeft niet mogen zijn.

Voorin werd niet gewacht. Het was wachten tot op het moment dat het juiste stuk van de omloop onder de wielen kwam. We hadden de kennis van Jelle Camps dat hij techniek onder de knie had om de balken te springen en daar probeerde hij het ook. Hij ging er vlot over en nam zo een paar meters op zijn medevluchter Niels Vandeputte. Niet achterom kijken en vol doorrijden was de boodschap voor Jelle en dat deed hij ook. Vol naar de finish toe en de overwinning op zijn naam schrijven.

De derde plaats was voor de Nederlander Ryan Kamp die voorbleef op een spurtend duo met Arno Van Den Broeck en Florian Vermeersch. De spurt voor de vierde plaats werd gewonnen door Arno Van Den Broeck.

Daguitslag :

 1. Jelle Camps – Acrog Balen BC
 2. Niels Vandeputte – WAC Team Hoboken
 3. Ryan Kamp – Ned. Orange Babies Cycling Team
 4. Arno Van Den Broeck – DCM Cycling Team
 5. Florian Vermeersch – Lares-Doltcini Cycling Team
 6. Tristan Parrotta – Luxembourg
 7. Kyle Agterberg – Nederland
 8. Julian Siemons – Kalas Cycling Team 99 Schriek
 9. Arne Vrachten – VZW Young Telenet Fidea Cycling Team
 10. Daniel Tulett – Groot Brittanië
 11. Maxim Van Gils – WAC Team Hoboken
 12. Sander De Vet – WAC Team Hoboken
 13. Andres Verdonck – De Molenspurters Meulebeke
 14. Brent Braes – Cycling BE
 15. Dolf Pemen – Van Assch-Alpha Motorhomes
 16. Jarno Bellens – PMC Cycling
 17. Perry Frijters – Enertherm SKCP
 18. Lander Tibackx – Cycling Team Vive le Vélo
 19. Loeka Verdonck – De Molenspurters Meulebeke
 20. Jonas Bruyninckx – Kon. Balen
 21. Kwinten Stuer – Van Moer Group Cycling Team
 22. Seppe Bekaert – Kon VC ‘T Meetjesland

Publicatie : Nancy Aerts