Eli Iserbyt pakt zege in wereldbeker beloften in Zeven

Eli Iserbyt pakt zege in wereldbeker beloften in Zeven

Eli Iserbyt pakte de zege bij de beloften in de wereldbekercross in Zeven. De gewezen wereldkampioen en Europese kampioen was sneller dan onze landgenoten Thijs Aerts en Thomas Joseph. Een volledige top drie voor de Belgen dus. Yannick Peeters werd vierde.

In de beginfase hadden we drie leiders met wereldkampioen. Joris Nieuwenhuis en Eli Iserbyt. De Europese kampioen nam dan afstand van de wereldkampioen. Thijs Aerts ging dan Nieuwenhuis.

Iserbyt ging rondenlang  op de solotoer. Aerts bleef als tweede hangen voor Thomas Joseph en Yannick Peeters. Deze posities bleven onveranderd tot de aankomst. De Fransman Joshua Dubau eindigde vijfde voor onze landgenoot Toon Vandebosch. De Nederlander Thymen Arensman legde beslag op de zevende plaats voor Adam Toupalik en Jelle Schuermans. Jens Dekker vervolledigde de top tien.

Eli Iserbyt: ‘ In de eerste ronde reed Nieuwenhuis harder dan ik dacht. Daarna trok ik vol door en was ik weg. In deze race moest je vooral doseren, anders betaal je direct de tol.’

Foto: Bart Knops