Sanne Cant zegeviert in wereldbeker Zeven

Sanne Cant zegeviert in wereldbeker Zeven

Sanne Cant heeft haar derde wereldbekerwedstrijd bij de vrouwen in Zeven gewonnen. De wereldkampioene kwam solo aan voor Wyman en Compton. Cant blijft leidster in de wereldbeker met een straat voorsprong op de Amerikaanse Keough. Derde is Sophie de Boer.

Sanne Cant, Helen Wyman en Nikki Brammeier waren de eerste leiders na de start.

In de tweede ronde hadden we nog twee leidsters met Wyman en Cant. Compton volgde op tien seconden en Nash daar achter.  Nobel volgde als vijfde met Loes Sels in haar spoor, daarna  Lechner is zevende, Van Loy, Brammeier  en Arzuffi op een halve minuut.

Halfkoers nog steeds dezelfde leidsters. Al nam Cant een kleine voorsprong op Wyman. Compton volgde als derde. Voor de dichtste ereplaatsen vochten Nash, Brammeier en De Boer een robbertje uit.

We gingen de voorlaatste ronde in met Cant en Compton als leidsters. Wyman reed vlak daarachter. Nash volgde op 15 seconden. Verschueren als negende en Sels zaten in de top tien.

In de laatste halve ronde nam Cant terug wat voorsprong op Compton, nadat de Amerikaanse een foutje maakte. Wyman bleef hangen als derde. Intussen was Verschueren opgeschoven naar de zevende plaats.

Bij het ingaan van de laatste ronde had Cant zeven seconden voorsprong op Compton en 15  op Wyman. Daarna Nash, De Boer, Brammeier, Verschueren reed als zevende, Sels als tiende, Verdonschot als elfde.

Sanne Cant reed vlot naar de zege. Wyman ging over Compton en werd tweede. Nash werd vierde voor Sophie de Boer. Verschueren fietste naar de zesde plaats voor Lechner en Brammeier. Negende was Loes Sels net voor Laura Verdonschot op anderhalve minuut.

Foto: Marc Bluys