Eli Iserbyt pakt drie op drie in Tabor

Eli Iserbyt pakt drie op drie in Tabor

Eli Iserbyt heeft zijn derde wereldbekerzege op zijn naam geschreven in Tabor. Lars van Haar werd tweede en Michael Vanthourenhout mocht als derde mee op het podium.

De wedstrijd bleef lang gesloten met alle favorieten en alle renners samen.

In deel 1 van de cross trok Vanthourenhout ten aanval, om Sweeck in de tegenaanval te dwingen. Iserbyt lachte zijn tanden bloot. In het wiel van zijn uitdager kon hij nog wat recupereren van de terugreis uit de Verenigde Staten.

Op 3 ronden van het einde schudde Iserbyt aan de boom. Sweeck probeerde nog eens de kloof tevergeefs te dichten. Toen van der Haar dat begrepen had, trok hij zelf in de tegenaanval. Dat was te laat. Iserbyt reed vlot naar zijn derde zege.

Achter Van der Haar klopte Vanthourenhout de ongelukkige Sweeck voor de derde podiumplaats.

 • Eli Iserbyt (winnaar): “Dit is altijd een moeilijk parcours geweest op te winnen. Het was een klein beetje mijn zwarte beest, ik ben blij dat ik getemd heb. Al zat ik in het eerste deel van de cross precies nog in Amerika. Ik was niet attent aan het crossen. De volgende wedstrijden ga ik wat anders aanpakken met het oog op het EK. Daar wil fris aan de start staan.”
 • Lars van der Haar (tweede) en kersverse vader : “Ik kreeg het gat niet dicht. Misschien had ik te lang gewacht in het wiel van Laurens Sweeck. De vogel was gaan vliegen.”
 • Michael Vanthourenhout (derde): “Ik ben blij dat ik nog op het podium eindig. Lars van der Haar bleef lang in 4e of 5e positie zitten. Ik wist dat hij nog zou komen, maar toen het zover was, vond ik geen antwoord.”

Top tien:

 1. Eli Iserbyt
 2. Lars van der Haar
 3. Michael Vanthourenhout
 4. Laurens Sweeck
 5. Quinten Hermans
 6. Jens Adams
 7. Niels Vandeputte
 8. Kevin Kuhn
 9. Michael Boros
 10. Thijs Aerts

Bron: Sporza

Foto: Luc Wilms