Lars van der Haar is de sterkste op de Koppenberg

Lars van der Haar is de sterkste op de Koppenberg

Lars van der Haar is helemaal klaar om zijn Europese titel te verdedigen zondag. De Nederlander versloeg in de spurt boven op de Koppenberg Eli Iserbyt en zijn ploegmaat Michael Vanthourenhout.

De Europese kampioen moest de hele wedstrijd opboksen tegen het ploegenspel van Pauwels Sauzen-Bingoal.

Het was pas in derde ronde dat Michael Vanthourenhout zijn duivels ontbond. Thibau Nys haakte zijn sloot bij hem aan, waardoor het duo een kloofje sloeg op Iserbyt en Van der Haar.

Door pech viel Nys vooraan weg. Even later koos Iserbyt op zijn beurt voor een andere fiets. Halfweg cross kregen we zo een hergroepering waardoor nog zeker zeven renners kans maakte op de zege.

Iserbyt wil die groep verkleinen en plaatste een stevige demarrage op de Koppenberg. Lars van der Haar trachtte de kloof te dichten.

Ook Iserbyt kreeg pech en had kettingproblemen. Daardoor kwam van der Haar bij hem. Het duo leek te gaan strijden voor de zege. Maar dat was buiten Michael Vanthourenhout gerekend. Hij sloot aan en toen begon het ploegenspel. Bij een val van Lars van der Haar sloeg Vanthourenhout toe en sloeg een kleine kloof. Hij leek op de zege af te stevenen. Doch bovenop de Koppenberg viel hij compleet stil en werd in extremis nog voorbij gereden door Lars van der Haar en ploegmaat Iserbyt.

Top tien

1. Lars van der Haar

2. Eli Iserbyt

3. Michael Vanthourenhout

4. Jens Adams

5. Pim Ronhaar

6. Lander Loockx

7. Thibau Nys

8. Toon Vandebosch

9. Thomas Mein

10. Niels Vandeputte

Foto: Luc Wilms