Eli Iserbyt wil dat zege in Hulst in de ploeg blijft

Eli Iserbyt wil dat zege in Hulst in de ploeg blijft

li Iserbyt: “Overwinning moet vooral binnen de ploeg bljiven”

Zondag staat in het Nederlandse Hulst de laatste wedstrijd van de Ethias Cross op de agenda. Met mooi volk aan de start. Eli Iserbyt, Laurens Sweeck Toon Aerts en Tom Pidcock toppen het deelnemersveld bij de mannen. Bij de dames neemt wereldkampioen Ceylin del Carmen Alvarado het nog maar eens op tegen Annemarie Worst.

Eli Iserbyt trekt met veel goesting naar de Vestingstad. „Het seizoen loopt dan wel op zijn einde, ik voel me nog best fris”, aldus de 22-jarige West-Vlaamse revelatie. „Komt daarbij dat het parcours in Hulst toch iets is dat me ligt. Dat bewees ik er al de voorbije twee jaar door er als vierde en vijfde te eindigen. Ik trek echt met ambitie naar Hulst.”

Gepolst naar zijn belangrijkste concurrenten noemt Iserbyt Toon Aerts, Quinten Hermans, Tom Pidcock, Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout. „Laurens en Michael zijn ploegmaats. We hebben de voorbije maanden gezien dat Michael op omlopen waarop ik goed presteer, hij meestal ook in orde is. En Michael heeft dit seizoen al meermaals getoond dat hij de perfecte teamspeler is. Het zou mooi zijn als ik zondag iets voor hem kan terugdoen. Nu, het belangrijkste is natuurlijk dat de zege in de ploeg blijft. Met Pauwels Sauzen-Bingoal wonnen we dit seizoen al vier van de zeven Ethias Crossen. Vijf op acht zou super zijn.”

Er is overigens nog een extra reden waarom de toppers met ambitie naar het grensstadje trekken. „Volgend jaar maakt Hulst voor het eerst deel uit van de Wereldbeker, naar verluidt op quasi hetzelfde parcours. Dit is niet alleen voor de organisatoren, maar ook voor ons renners een interessante generale repetitie”, besluit Iserbyt. 

Praktisch:

Adres: Glacisweg, Hulst (Nederland)

Programma: 

10u45: Nieuwelingen
11u50: Junioren
13u45: Dames Elite en jeugd
15u: Heren elite en U23


Zowel de dames als de herenwedstrijd zijn live te volgen op VTM.

Deelnemerslijsten en meer info op www.ethiascross.be 

Bron: PM

Foto: Bart Knops