Eli Iserbyt zet puntjes op i in Middelkerke

Eli Iserbyt zet puntjes op i in Middelkerke

Eli Iserbyt heeft de laatste Superprestigewedstrijd in Middelkerke bij de beloften gewonnen. De wereldkampioen ging zijn ploegmaat en Europees kampioen Eli Iserbyt vooraf. Het werd een volledig Telenet-Fidea podium met allemaal kampioenen. Want Belgisch kampioen Thijs Aerts werd derde.

Iserbyt werd voor de start van de laatste Superprestige nog even door de organisatie in de bloemetjes gezet. De start met Eli Iserbyt aan de kop die onmiddellijk het initiatief nam. Quinten Hermans volgde goed mee in zijn spoor maar in de tweed ronde trok Iserbyt nog eens door en wist Quinten dat hij dit tempo aanhield hij zichzelf opblies. Vandaar dat hij verkoos om zijn eigen tempo op te leggen en zijn tweede plaats probeerde veilig te stellen. Iserbyt pakte enkele lengtes op Quinten. In ronde 3 kregen we even een opflakkering voor Quinten Hermans. Hij kwam tot op een paar seconden terug op Eli Iserbyt. Zijn entourage dacht er even aan dat hij bij de kopman zou komen. Maar helaas het lukte hem niet. Halfweg de wedstrijd brak de veer bij Quinten Hermans helemaal en was het gewonnen spel voor Eli Iserbyt.

Eli Iserbyt pakte alle prijzen die er te winnen vielen – tweede plaats was voor Quinten Hermans en de derde plaats was voor Thijs Aerts. Nicolaes Cleppe werd vierde en Yannick Peeters kwam als vijfde over de streep.

In de eindstand voor de superprestige kon er niks meer mis gaan voor Eli Iserbyt. De tweede plaats was voor Quinten Hermans die net twee punten te kort kwam voor de winst. De derde plaats was voor Daan Hoeyberghs.

Na afloop spraken we even met Eli Iserbyt. Hij was terecht tevreden over zijn seizoen. Hij had nooit durven dromen dat alles zo gemakkelijk verliep. Hij heeft zijn studies altijd goed kunnen combineren met zijn sport. En dat is iets wat hij naar de toekomst toe wil blijven behouden. Hij wil nu even de rust nemen om dan weer volop een goede voorbereiding te nemen naar het nieuwe veldritseizoen 2016-2017. Hierin wil hij natuurlijk ook één van de kopspelers worden en mooie duels mogen uitvechten met zijn waardige concurrenten.

Publicatie : Nancy Aerts