Winst voor Sanne Cant in Middelkerke

Winst voor Sanne Cant in Middelkerke

Sanne Cant blijft in de winning mood. Ook de laatste manche was haar deel in Middelkerke. Sophie De Boer werd tweede voor de Britse Nikki Harris.

Bij de dames was er geen twijfel mogelijk Sanne Cant zou de winst in de superprestige op haar naam schrijven. Toch was het Sophie De Boer die de wedstrijd in handen nam en onmiddellijk iedereen op een lange rij trok. We kregen voorin Sanne Cant, Sophie De Boer, Ellen Van Loy en Nikky Harris die probeerden de wedstrijd hard te maken. Maar nog maar halfweg de eerste ronde liet Sanne Cant al merken dat zij over de juiste benen beschikte. Zij zette zich aan de kop van de wedstrijd en legde haar hoge tempo op bij haar concurrenten. Jolien Verschueren die weer een mindere start had gemaakt, kon voor het einde van de eerste ronde komen postvatten in de kopgroep en dat deed haar deugd. Ze probeerde mee de wedstrijd te maken. Maar Sanne liet het niet gebeuren. Zij vond het meer dan genoeg dat de rijdsters in haar wiel hingen en ze gooide haar tempo een keertje de lucht in. De anderen trapten op hun adem en moesten Sanne laten gaan. Voorin viel ook Harris wat terug waardoor Verschueren zich voorin nestelde. Maar door technische problemen verloor Jolien opnieuw de aansluiting en was achtervolgen het enige wat haar nog gelden.Voorin was er niks te doen aan Sanne Cant. Ze pakte de dagzege maar ook wat voor haar het belangrijkste was de winst in de superprestige.

Daguitslag :

  1. Cant
  2. De Boer
  3. Harris
  4. Verschueren
  5. Sels

Eindstand Superprestige :

  1. Cant die alles op alles had
  2. Harris
  3. Verschueren
  4. Van Loy
  5. Wyman

Cant stak er met kop en schouders boven uit dit seizoen. Na wedstrijd gaf ze aan ons toe dat het winnen haar niet wenden. Ze was dit jaar de grootste slokkop : zowel de Europse Titel als de Belgische Titel als de winst in de twee klassementen waren voor haar. Toch wil Sanne naar volgend seizoen opnieuw progressie maken en nog stappen voorwaarts zetten. Ze gaat zich nu opnieuw goed voorbereiden naar het nieuwe seizoen 2016-2017 om er opnieuw tegenaan te gaan. Toch geeft ze geen relaas naar het Wereldkampioenschap. Dat lag haar nog te zwaar op de maag.