Eli Yserbit is verrassend juniorenkampioen

Eli Yserbit is verrassend juniorenkampioen

Eli Yserbit is eerder verrassend Belgisch kampioen bij de junioren geworden. Topfavoriet Yannick Peeters, die driekwart van de race aan de leiding fietste,  reed in de voorlaatste ronde en moest vrede nemen met zilver. Thijs Aerts pakte brons. Goud en brons voor Telenet-Fidea dus.

Yannick Peeters schudde meteen aan de boom en had direct een voorsprong van een vijftiental seconden. Achter hem leken Yserbit, Aerts, Caluwe en Joseph voor de overige medailles te strijden.

Alles leek voor Peeters in orde te komen, maar de Balenaar reed lek in de voorlaatste ronde en zo ging Yserbit op en over Peeters. De West-Vlaming pakte zo zijn vierde opeenvolgende Belgische titel. Peeters sleepte nog zilver uit de brand en Thijs Aerts was goed voro brons.

Eli Yserbit was tevreden over het parcours. ‘Nu het geen ploeterwedstrijd werd, kwam me dat goed uit. Anders was het moeilijker geweest. In de zandbak ben ik weg gereden, nadat ik bij Yannick was gekomen. Ik hoorde aan het publiek dat ik naderde op Yannick en wist niet wat die aan de hand had.  Ik ging dan vol door. Ik had niet veel stress vandaag. Ik moest niets bewijzen vandaag,’aldus de kersverse kampioen.

Yannick Peeters was natuurlijk ontgoocheld. ‘Ik reed lek in de voorlaatste ronde en dat hoort bij de koers natuurlijk. Het is jammer dat het net nu gebeurt. Nadat ik wisselde, kwam ik niet meer terug in mijn ritme. Eli was sterker vandaag, ‘bekende Peeters ootmoedig.

Thijs Aerts was blij met zijn derde plaats. ‘Tegen Eli viel vandaag niets te beginnen. Ik heb mijn eigen tempo gereden. Het is mijn eerste podium op een BK en daar ben ik blij mee,’weet Thijs.

 

Top tien: 

  1. Eli Yserbit in 0:45:03
  2. Yannick Peeters
  3. Thijs Aerts
  4. Stijn Caluwe
  5. Thomas Joseph
  6. Pieter Van Roosbroeck
  7. Gianni Van Donink
  8. Jens Teirlinck
  9. Nick Verheyen
  10.  Jelle Schuermans