Sanne Cant en Laura Verdonschot(dames jeugd) herinieuwen titel

Sanne Cant en Laura Verdonschot(dames jeugd) herinieuwen titel

Sanne Cant was outstanding op het BK bij de dames elite. De Lilse klopte Ellen Van Loy en een verrassende Githa Michiels. Bij de dames jeugd won Laura Verdonschot voor de derde opeenvolgende keer. Femke Van den Driessche pakte zilver voor Jara Noël.

Sanne Cant startte niet goed en Ellen Van Loy nam dadelijk de leiding. Cant kwam er in de tweede ronde door en pakte direct over. Van Loy bleef als tweede hangen met Loes Sels in de achtervolging.

De situatie bleef hetzelfde tot de voorlaatste ronde. Dan viel Loes Sels en ging Githa Michiels haar voorbij.  Sanne Cant had voldoende voorsprong om haar achtste Belgische titel(vijf bij de elite en drie bij de jeugd) binnen te halen. Van Loy werd tweede en Githa Michiels derde.

Hilde Quintens, fietste naar eigen zeggen, haar laatste BK.’Ik heb nog een vergunning tot eind december van dit jaar en zal dan beslissen. Maar ik denk dat mijn tijd gekomen is om ermee te stoppen,‘verraste Hilde na de aankomst.

Intussen stond Laura Verdonschot al te blinken met haar nieuwe trui op het podium. Femke Van den Driessche pakte opnieuw het zilver en Jara Noël het brons.  Uiteraard was Laura Verdonschot heel blij met haar derde goud. ‘Mijn start was niet zo goed. Maar ik kon vrij snel de leiding overnemen en die alleen maar vergroten. Alles verliep volgens schema en ik ben geen moment in de problemen geweest. De trui zal ik niet meer dragen. Volgend jaar kom ik uit bij de dames elite. Hopelijk kan ik nu ook naar het WK bij de dames elite. Dat zou mooi zijn,‘besloot de Lommelse.

Top tien dames elite:

 1. Sanne Cant in 0:44:29
 2. Ellen Van Loy
 3. Githa Michiels
 4. Loes Sels
 5. Jolien Verschueren
 6. Stephanie De Croock
 7. Karen Verhestraeten
 8. Cindy Bauwens
 9. Katrien Thijs
 10. Hilde Quintens

Top tien dames jeugd:

 1. Laura Verdonschot  in 0:38:41
 2. Femke Van Den Driessche
 3. Jara Noël
 4. Joyce Heyns
 5. Axelle Bellaert
 6. Febe Schockaert
 7. Meg De Bruyne
 8. Sara Beeckmans
 9. Kimberley Duquennoy
 10. Anke Van Rompay