Elke Van Hoof volgt Nick Van de Put op als BMX-er van het jaar 2016

Elke Van Hoof volgt Nick Van de Put op als BMX-er van het jaar 2016

Vorig jaar werd de eerste editie van BMX-er van het jaar in leven geroepen. Toen werd door stemming van de aanwezigen beslist wie er BMX-er van het jaar kon worden. Vorig jaar viel die eer aan Nick Van de Put. Dit jaar werd de tweede editie georganiseerd maar de stemming verliep heel anders. Chantal Bensch stelde een jury samen die zich mocht buigen over een lijst van 30 rijders en rijdsters die in aanmerking konden komen voor de titel van BMX-er van het jaar.

Na de eerste stemronde werd de lijst gehalveerd naar 15 rijders om daaruit uiteindelijk een lijst van tien kandidaten over te houden. De stemming gebeurde anoniem. De genomineerden voor dit jaar waren in willekeurige volgorde : Brett Jacobs, Michael Bogaerts, Elias Verbinnen, Mathijs Verhoeven, Elke Van Hoof, Pieter Leroi, Joffrey Wouters, Wouter Segers, Bo Van Tiggelt, Marnicq Janssens.

img_1083

De laatste stemming zou bepalen wie er dit jaar de titel van BMX-er van het jaar naar zich kon toehalen. Als je de naam van de genomineerden bekeek hadden ze allen wel iets bereikt binnen het seizoen 2016. Maar er was er maar eentje die kon zeggen dat zij de zesde plaats op de Olympische Spelen op haar naam had geschreven. Dus dit jaar mocht Elke Van Hoof de titel van BMX-er van het jaar in ontvangst nemen. De tweede plaats was weggelegd voor Pieter Leroi en Mathijs Verhoeven werd derde.

De 10 genomineerden voor BMX-er van het Jaar.
Uitslag
1Elke Vanhoof
2 Pieter Leroi
3 Mathijs Verhoeven
4 Joffrey Wouters
5 Marnicq Janssens
6 Elias Verbinnen
7 Brett Jacobs
8 Bo van Tiggel
9 Wouter Segers
10 Michael Bogaerts

Publicatie : Nancy Aerts

Foto’s : Nancy Aerts