Sanne Cant een maatje te sterk in Gavere

Sanne Cant een maatje te sterk in Gavere

Een modderige omloop met heel wat spectaculaire afdalingen dat kregen onze dames voor de wielen geschoven. Favorieten Sanne Cant, Sofie De Boer en Jolien Verschueren zagen het voor de start helemaal zitten. We kregen thans een aarzelende start van Jolien Verschueren. Met de andere rijdsters direct goed in hun tempo. Maar liefst 24 deelnemers stonden er in Gavere aan de start. Ellen Van Loy wist hoe gevaarlijk de eerste bocht erbij lag en ging resoluut naar de kop toe. Vanuit die positie kon zij haar parcours lezen en behoedzaam door de hindernissen gaan. Sanne Cant probeerde haar tempo te zoeken en geen al te gevaarlijke risico’s te nemen. Ze kreeg Majarus en Frank op haar wiel. Maar ze bleef er erg rustig onder. Frank maakte een foutje in de materiaalpost en moest wat lengtes prijs geven. Ze wilde dit zo vlug rechtzetten dat ze nogmaals een foutje maakte in de afdaling. Majarus zette Cant onder druk. Van Loy en De Boer volgden toen al op enkele lengtes van de koplopers. Verdonschot deelde haar wedstrijd naar behoren in en trok haar eigen tempo door tot aan de finish.

Sanne Cant en Sofie De Boer waren de enige die op de lange klim op de fiets konden blijven. Daarmee namen ze wat lengtes voorsprong op Majarus. Maar deze laatste liet niet begaan. Zij reed een straffe afdaling en kwam terug tot bij de twee koplopsters. Ze zette meteen de ketel open om te zien hoe ver zij hiermee zou komen. Uit de achtergrond kwamen Arzuffi, Cant, De Boer en Van Loy op een paar lengtes te zitten. Frank en Verdonschot voelden dat het tempo te hoog lag voor hen en zochten elkaars gezelschap op om de wedstrijd te vervolledigen. Jolien Verschueren en Joyce Vanderbeken hadden gematigde start maar vonden de goede tred om naar de koplopers toe te gaan.

Ronde twee : Majarus voelde zich in haar sas op de glibberige omloop. Ze nam telkens de kop om haar traject goed uit te zoeken. Sofie De Boer zag het gevaar en schoof door tot op de tweede plaats. Sanne Cant hield haar eigen tempo staande en zette zich met een rustig gevoel op de derde plaats. Van Loy en Arzuffi moesten wat gas terugnemen en zagen hoe Verschueren vanuit de achtergrond aan het oprukken was. Bij de fietswissel was Majarus haar voorsprong kwijt. Sanne Cant en Sofie De Boer schoven onder haar door en verwezen haar resoluut naar de derde plaats terug. Arzuffi hing toen tussen de achterblijvers en de koplopers. Na haar sterke start viel Frank wat terug in de wedstrijd. Voorin werd er niet gewacht. Sanne Cant en Sofie De Boer legden er duchtig de pees op en zetten de achtervolgers onder druk. Majarus en Ellen Van Loy probeerden de schade te beperken. In de achtergrond kwam Jolien Verschueren aansluiten bij de twee voor haar.

Ronde drie : met vier gingen ze de derde ronde in. Ze hadden acht seconden voorsprong op Arzuffi. Voorin probeerden Sanne even polshoogte te nemen van haar drie concurrenten. Doch de drie dames gaven niks prijs en drukten zelf het tempo de hoogte in. Majarus en De Boer trokken zich terug uit het zog van de koplopers en probeerden hun eigen wedstrijd in handen te nemen. Sanne liet de anderen ter plekke bij de fietswissel. Van Loy probeerde de schade te beperken. Majarus en De Boer legden alles op een veilige manier af. Ze speelden beiden op save in de spectaculaire afdaling. Zo kregen zij Arzuffi, Verdonschot en Verschueren in hun zog. Sanne was op dat ogenblik meter na meter aan het wegrijden van Van Loy. Ellen trok op haar kousenvoeten weg bij De Boer en Majarus. Arzuffi deelde haar krachten beter in maar moest op de klim Jolien Verschueren laten voorbij gaan. Jolien begon vleugels te krijgen want zij zag de anderen voor haar uitrijden. Aan de materiaalpost ging Jolien dapper door en rolde Majarus volledig op. Deze laatste pruttelde nog wat tegen maar Jolien drukte door.

Ronde vier : Sanne had een paar seconden voorsprong op Ellen Van Loy. Jolien volgde op zeven seconden met Majarus in haar buurt. Sofie De Boer, Arzuffi, Verdonschot moesten de anderen laten gaan. Ellen Van Loy deed er alles aan om de jeugdige Belgische Kampioene in het zicht te houden maar meer dan volgen zat er voor Ellen niet in. Voor Jolien Verschueren lag het scenario anders. Zij kwam van ver en geloofde in haar kansen. De kleine Schooljuf knabbelde aan haar achterstand. Doch Sanne liet het niet gebeuren en zij schudde voor een twee maal aan de boom. Majarus koos om niet te wisselen kwestie van de schade te beperken maar Sanne en Ellen kwamen vlotter uit de materiaalpost waardoor zij opnieuw aan de kop van de wedstrijd kwamen te zitten. Jolien Verschueren die op zekerheid de afdaling nam moest wat prijs geven op Majarus. Langs de waterkant hadden de dames even de tijd om te recupereren om dan aan de lange klim te beginnen. Het begon bij de dames zwaar door te wegen. De foutenlast begon door te wegen. Sanne Cant maakte nog een goede beurt en ook Jolien kwam onder stoom te staan. Majarus moest op de tanden bijten om bij te blijven. Bij Ellen Van Loy brak de veer.

Ronde vijf : de laatste ronde werd ingegaan met Majarus, Cant en Verschueren. De Boer en Arzuffi volgden op 30 sec. Met daarachter Frank. Sanne Cant liet het niet gebeuren dat ze met deze twee dames naar de finish moest rijden. Ze probeerde om zoveel mogelijk voorsprong bij elkaar te fietsen. Maar de anderen had dit geweten want ze gaven geen duimbreedte toe. Jolien bleef als enige kort op haar wiel zitten. Majarus nam een paar meters om op save te spelen. In de loopstroken wist Jolien dat zij de betere was en daar nam ze dan ook de kop. Zo zette ze Sanne onder druk. Maar de ervaring van Sanne deed haar rustig blijven en haar moment afwachten. In de klim kregen we een duostrijd tussen Cant en Verschueren. Dan maar met z’n tweeen samen de materiaalpost in voor een fietswissel. Daar liep het fout voor Jolien. Ze schoof onderuit en daarmee was het voor Sanne het moment om vol door te gaan en niet meer te twijfelen. De vogel was gaan vliegen. Helaas voor Jolien want er had meer kunnen inzitten. Nu moest zij zich tevreden stellen met haar tweede plaats. De derde plaats was voor Majarus.

Daguitslag :

  1. Cant
  2. Verschueren op 6 sec
  3. Majarus op 27 sec
  4. Van Loy op 48 sec
  5. Arzuffi op 54 sec
  6. De Boer op 1 min 33
  7. Verdonschot op 1 min 46
  8. Frank op 2 min 08
  9. Anderson op 2 min 10
  10. Vanderbeken op 3 min 26

Volgende week krijgen onze dames de verplaatsingen naar Hasselt en Koksijde te verwerken. We kijken al uit naar de volgende duels.

Publicatie : Nancy Aerts