Elke Vanhoof en Roy Van Aken kronen zich tot Provinciaal kampioen BMX

Elke Vanhoof en Roy Van Aken kronen zich tot Provinciaal kampioen BMX

ava

Vorige zondag werd er in Ravels op het BMX Devils BMX parcour gestreden voor de titels van BMX Kampioen van de provincie Antwerpen. Het werd een spannende strijd in de verschillende categorieën.

Jill Boumon won bij de Cruisers Girls voor Joni Mondelaers en Peggy Mariën. Dieter Van Ginneken was de snelste bij de Cruisers -16 voor Jonas Van Herck en Jari Cammans, Yergon mocht de kampioenentrui aandoen bij de Cruisers 17-29, 2de werd Jeroen Van Den Brande, 3de Jan Van Mechelen. Bij de Cruisers 30+ was de overwinning voor Sammy Deschepper, zilver voor Joost Bogaert en brons voor Benny Verbraeken.

Bij de Girls 5-7 waren de podiumplaatsen voor Roxanne De Kegel, Chayen Lambrechts en Zita Broeckx. Nette Coppens, Jenna Verbraeken en Merel Boeckx waren de 3 snelste bij de Girls 8-9. Tessa Zwaenepoel werd tot kampioen uitgeroepen bij de Girls 10-11, de tweede plaats was voor Nieke Coppens, 3de werd Marthe Goossens. Karo Vertessen won het goud en de kampioenentrui bij de Girls 12-14, de zilveren medaille was voor Myrthe De Rijk, de bronzen voor Bo Steurs. Ondanks de overwinning van Marie Hossay bij de Girls 15-16 was de titel voor Lisse Adams als 1ste Antwerpse, het zilver voor Ynke Matheussen en het brons voor Sara Verheyden.

Bij de jongste boys ( 5-6 jaar ) was de titel van kampioen voor Stef Lippens, de andere podiumplaatsen waren voor Niels Hoskens en Axl Van Den Broek. Mike Uytterhoeven was dan weer de snelste bij de Boys 7 jaar voor Milan De Laet en Thur Leysen. In de drukbezette Boys 8 jaar was de titel voor Toon Rosiers, de andere podiumplaatsen waren voor Jools Melis en Rico Coeckelberghs. Didi Van Tiggel was bij de Boys 9 jaar de beste voor Robbert Van Staeyen en Kenneth Willems. Bij de Boys 10 was het Robbe Meerts die eerst finishte voor Jarno Serneels en Dante Devrij. Jarne Serneels won de titel bij de Boys 11 voor Wout Geukens en Jarne Noyens. Jarno Bellens, Thomas Mertens en Thomas Broeckx zijn respectievelijk 1ste, 2de en 3de bij de Boys 12 jaar. Brett Jacobs won de titel en trui bij de Boys 13 jaar voor Dennis Steemans en Brent Vanhoof. BMX Devil Andy Ruts versloeg Ruben Gommers en Jordi Goovaerts bij de Boys 14 jaar, terwijl Matthijs Verhoeven de snelste was bij de Boys 15 jaar voor Seppe Willems en Jens Philipsen. Bij de Boys 16 was het Joffrey Wouters die iedereen te snel af was. Zilver was voor Wouter Segers en brons voor Jona Laenen. Bij de Boys 17+ was het Niels Ooms die op het hoogste schavotje mocht, de andere podiumplaatsen waren voor Yannick Bunneghem en Niels Verdijck.

BMX Devil Jessica Sels won bij de Junior Women, Lauren Stevens bij de Junior Men voor Ghinio Van De Weyer en Sander Vermeiren. Elke Vanhoof won overtuigend bij de Elite Women voor Tori Van De Perre en haar zus Nele Vanhoof, terwijl Roy Van Aken de sterkste en snelste was bij de Elite Men voor Nick De Proost en Thomas Cools.