Elke Vanhoof heeft sterke seizoensstart met vijf zeges

Elke Vanhoof heeft sterke seizoensstart met vijf zeges

ava

Elke Vanhoof is aan een  heel sterk seizoen bezig. De Desselse heeft momenteel al vijf overwiningen op de teller staan. Ze heeft momenteel het maximum haalbare punten tellend voor de UCI wereldranking in C1 wedstrijden. Enkel de vijf beste resultaten tellen hiervoor mee. Met  vijf zeges kan ze nu met gerust gemoed naar de wereldbekers en het WK.

Na de British Open Supercross en de European League wint Elke ook de wedstrijd in Saint Quentin-en-Yvelines voor de “Coupe Du France”.

Dit is haar derde overwinning in een wedstrijd met het C1 label binnen een maand. Samen met haar overwinningen in de Nederlandse Topcompetitie en de 3 Nation Cup heeft ze nu wat de wedstrijden van dit niveau betreft, het maximum haalbare punten tellend voor de UCI Wereldranking bereikt. Nooit gezien is binnen de Belgische BMX.

Onze Belgische BMX Kampioene haalde het in Frankrijk voor de regerende Europese kampioene Manon Valentino en Eva Ailloud, de Europese kampioene van 2012. Deze beide kleppers in eigen huis gaan kloppen is niet iedereen gegeven. Ook in de European Leage nam Vanhoof al de maat van maar liefst vijf Olympiërs.

Met dank aan Greet Engelen