Elke Vanhoof naar TVE Sport team in Nederland

Elke Vanhoof naar TVE Sport team in Nederland

ava

Elke Vanhoof zal volgend seizoen als eerste Belgische rijdster uitkomen voor een commercieel team. Samen met wereldkampioene tijdrijden, Laura Smulders, zal ze de kleuren verdedigen van het TVE Sport team. We vroegen aan haar mama, Greet Engelen, om meer uitleg.

‘Elke gaat inderdaad het Supercross Factory team verlaten.Ook de twee andere pro’s, Dani George en Jared Garcia gaan elders rijden. Elke heeft niet de minste problemen gehad met Bill Ryan van Supercross en voelde zich trouwens zeer goed op deze fietsen.  Maar ze werd door Laura Smulders gevraagd om bij hun in het eerste commerciële BMX team van Nederland te komen.

De hoofdsponsor is TVE Sport waarvoor Elke ook in het verleden al gereden heeft.  Maar toen was het team nog niet wat het nu is. Ze kent dus de bedrijfsleiders van TVE en weet dat deze mensen geen loze beloftes maken. Zij weten waaraan ze beginnen. Bovendien is Elke bevriend met Laura Smulders waaraan ze nu een gedroomde trainingspartner heeft. Smulders heeft als wereldkampioene tijdrijden het Nederlandse nationale team verlaten om in dit privé team te stappen, Voor Elke verandert er niets ten op zichte van het Belgische nationale team.

Volgende week zit haar opleiding bij Topsport Defensie erop en kan ze zich terug op het BMX-en beginnen focussen. Einde deze maand vertrekken ze al naar Manchester om er samen te kunnen trainen op het indoor SX circuit.

Met enige pijn in het hart moet ze wel haar “Supercross” fiets ruilen voor een “Free Agent” maar ook dat zal wel goed komen, Als je weet dat tweevoudig Olympisch kampioen Maris Strombergs deel uitmaakt van het Free Agent Factory team zal de fiets geen excuus zijn, ‘besluit mama Greet Engelen.