Strandrace Brouwersdam en De Panne.

Strandrace Brouwersdam en De Panne.

Pauliena Rooijakkers en Ronan v Zandbeek die ook nog een bikend strandrace stel zijn hebben samen de Strandrace van Brouwersdam in Nederland gewonnen.
Met 16 gestarte vrouwen trekt Pauliena na 42 kilometer en 1.28.02 uur sleuren op het zware strand de bloemen naar zich toe , eerder was Pauliena al 2 de in Texel en heeft ze de zware en langste strandrace Hoek v Holland – Den Helder gewonnen.

Het talent uit Heusden die tevens een begenadigd tijdrijdster is en al enkele mooie wedstrijden heeft gewonnen in deze discipline is een dame met een grote motor en daar weet ze op de Nederlandse stranden heel handig gebruik van te maken.Pauliena komt uit voor het Parkhotel vrouwenteam en draagt tevens de trui van Nederlands kampioen.

Haar wederhelft Ronan v Zandbeek ( als ik dat zo mag stellen ) sloeg ook zijn slag bij de mannen en wint deze 42 km wedstrijd in een tijd van 1.13.04 met op de 3 de plaats journalist Thijs Zonneveld.
Ronan komt uit voor het De Rijke wielerteam
.
Zondag is de strandrace in de Panne in Belgie tevens een prooi geworden voor Pauliena en dat tussen de 1500 deelnemers van de editie 2014.
Ronan v Zandbeek pakt in de Panne de 3 de plek weg en samen heeft dit bikende stel afgelopen weekend 4 podium plekken gekaapt in 2 races.

Knappe prestaties van deze 2 strandracers en het seizoen is nog lang niet gedaan.

Jan v Dijk