Ellen Van Loy op weg naar Canada

Ellen Van Loy op weg naar Canada

Het is eindelijk weer zover. Op zondag 24 april zal Ellen van Loy voor de derde keer deelnemen aan de Canada’s Spring Cycling Classic, ook wel de Paris To Ancaster genoemd. Om half 11 deze morgen neemt ze een rechtstreekse vlucht vanuit Brussel naar Toronto. “Daar zullen Christine Vardaros en ik opgewacht worden door Alex. Alex is iemand die gecontacteerd is door de organisatie, een privéchauffeur kan je hem wel noemen. Hij zal ons vervoeren van en naar de luchthaven en ook de dag van de wedstrijd staat hij voor ons paraat. Normaal worden alle fietsen op de dag van de cross in grote bussen gestoken om gezamenlijk naar de start te gaan, wij worden met een speciaal uitgerust busje vervoerd waar onze fietsen ook veilig in kunnen. Er worden kosten noch moeite gespaard om ons daar een leuke tijd te bezorgen”, klonk Ellen enthousiast.

Ellen noemt het een wegwedstrijd, maar eigenlijk is de P2A een evenement waar vooral met de crossfiets wordt gereden. “’Het is een combinatie van alle soorten ondergrond. Er zijn tal van gravelpaden een brede stroken, maar ook technische passages zijn zeker aanwezig. Vooral de laatste kilometers zijn bijzonder zwaar. Op 10 km van de streep zijn er twee modderige afdalingen waar enkel de meest technische renners naar beneden rijden. Deze afdalingen worden gevolgd door een heuvelachtig terrein met als kers op de taart een verschrikkelijk lastige klim van ongeveer 18 procent.”

Het eerste jaar dat Ellen afzakte naar Canada maakte ze heel wat tactische fouten. Een jaartje later pakte ze de wedstrijd helemaal anders aan en schreef ze de Paris To Ancaster op haar naam. “Het wordt weer een kwestie van zoveel mogelijk krachten te sparen en in het juiste groepje te zitten. Op het juiste moment samenwerken met de anderen en in de laatste klim toeslaan, wegrijden van op afstand is vrijwel onmogelijk. Het zal weer een harde wedstrijd worden, maar ik kijk er enorm hard naar uit”, was ze overtuigend.

Trek zorgt voor fiets

Normaal zou Ellen haar eigen fiets meenemen naar Canada, maar Trek kwam met leuk nieuws op de proppen. “Trek heeft speciaal een fiets voor mij in elkaar gezet en zal deze naar Canada brengen. Als ik straks van de vlieger stap, moet ik deze gaan halen in de Trek Shop van Toronto en na de wedstrijd wordt hij gewoon weer ingeleverd. Ik ben aangenaam verrast wat Trek ons kan en wil bieden. De service die zij bieden is ongekend. Het wordt hoe dan ook een succes, ongeacht het resultaat”, aldus Ellen van Loy.

Bron : Telenet Fidea

Publicatie : Nancy Aerts

Foto: Bart Knops