Nino Schurter outstanding in wereldbeker in Cairns

Nino Schurter outstanding in wereldbeker in Cairns

In  het Australische Cairns werd de eerste wereldbeker van het seizoen afgewerkt. Bij de heren elite was wereldkampioen Nino Schurter outstanding. Tweede werd de Fransman Maxime Marotte voor zijn landgenoot Julien Absalon, die lek reed in de eerste ronde en na een  fantastische inhaalrace derde werd.

Thuisrijder Daniel Mc Connell was de snelste starter. Maar dan nam Schurter het heft in handen. Julien Absalon kreeg al in de eerste ronde af te rekenen met een lekke band en zette een lange achtervolging in.

De volgende ronden werd het kopgroepje gevormd door de wereldkampioen samen met zijn landgenoot Mathias Fluckiger, Maxime Marotte en Daniel Mc Connell. Deze laatste moest in de derde ronde passen na de aanhoudende tempoversnellingen.

Schutter maakte het dan met bravoure af en boekte zijn eerste wereldbekerzege van het seizoen. Marotte werd tweede voor Absalon. Mathias Fluckiger en zijn landgenoot Florian Vogel vervolledigde het podium. Lars Forster werd zesde voor Matthias Stirnemann, Fabian Giger, Marco Aurelio Fontana en de Spanjaard Nicolas Carlos Coloma. Met zes landgenoten in de top tien zetten de Zwitsers weer een mooie collectieve prestatie neer.

Er namen geen Belgen deel, wel twee Nederlanders. Michiel van der Heijden werd 21 ste, Mathieu van der Poel werd in zijn  wereldbekerdebuut 32 ste.

Bij de vrouwen ging de zege naar de Deense Annika Langvad  voor de Zwitserse Linda Indergand  en de Australische Rebecca Henderson. Catharine Pendrel en Sabine Spitz mochten mee op het podium.

Samuel Gaze was de beste bij de heren U23. Hij versloeg Romain Seigle en Titouan Carod. De Deen Sebastian Carstensen Fini(CST Superior Brentjens) werd vierde voor de Italiaan Gisele Bertolini. De Nederlander Milan Vader eindigde zesde.

De Amerikaanse Kate Courtney zegevierde bij de U23 dames. Ze haalde het voor de Canadese Catherine Fleury,  de Russische Olga Terentyeva, de Zwitserse Andrea Waldis en de Australische Holly Harris.