Ellen Van Loy outstanding in Hasselt

Ellen Van Loy outstanding in Hasselt

Wat niemand haar had aangegeven deed Ellen Van Loy in Hasselt. Op haar 38e leeftijdsjaar wist zij de Soudal Classic in Hasselt op haar naam te schrijven. De tweede plaats was voor Betsema en de derde plaats voor de wereldkampioene Sanne Cant

Voor de 14e maal werd er in Hasselt de Grote Prijs van Hasselt georganiseerd. Heel wat toppers hadden ervoor gekozen om deze wedstrijd niet te rijden maar wel op stage te gaan. Doch dat deed niks aan de spankracht van deze wedstrijd.

In Hasselt was het aan het druppelen toen de dames wedstrijd op gang werd gebracht. Meteen kregen we een goede insteek van Ellen Van Loy te zien. Achter haar was er een wierewar van fietsen. Suzanne Verhoeven en Elodie Kuypers waren goed gestart en zaten in de buik van het peleton. Ellen Van Loy bepaalde het tempo en de topfavorieten met onder meer Betsema, Sanne Cant en Loes Sels controleerden de wedstrijd vanuit de tweede groep. Je zag aan de spankracht van Ellen Van Loy dat ze er alles zou aan doen om deze wedstrijd op haar palmares te schrijven. 

Gedreven fietste zij aan de kop van de wedstrijd. Door de sterke passage aan de muur in Hasselt kon zij een paar lengtes nemen op haar achtervolgers. Ronde na ronde bouwde zij haar voorsprong uit. In de achtervolgende groep was het vooral Sanne Cant en Loes Sels die de afstand op Ellen probeerden zo klein mogelijk te houden. Ook Betsema deed haar werk in de achtervolging. Maar door een ketting die afliep op een foutief moment van de wedstrijd moest zij aan een sterke achtervolging beginnen.

Ze kwam sterk opzetten in de laatste ronde. Maar dit mede dankzij een verzuring van Ellen Van Loy. Deze laatste moest alles uit de kast halen om haar eerste overwinning van het seizoen op haar naam te schrijven. Ze was na afloop zeer tevreden over het relaas van haar wedstrijd. De tweede plaats ging naar Betsema die op 50 meter strandde van de overwinnaar. De wereldkampioene Sanne Cant voelde in de laatste ronde dat de krachten op waren en dat zij niet verder zou komen als een derde plaats.

Daguitslag :

  1. Ellen Van Loy
  2. Denise Betsema
  3. Sanne Cant
  4. Loes Sels
  5. Inge Vanderheyden
  6. Marthe Truyen
  7. Joyce Vanderbeken
  8. Van Alphen
  9. Rosette
  10. Lizzy Witlox

Morgen zakken de dames af naar Mol om daar op een zandige omloop hun volgende wedstrijd af te werken.

Publicatie : Nancy Aerts

Foto: Bart Knops en Marc Bluys