Kevin Pauwels pakt winst in Soudal Classic te Hasselt

Kevin Pauwels pakt winst in Soudal Classic te Hasselt

Nu de drie toppers (Van der Poel Mathieu – Wout Van Aert en Toon Aerts) niet aan de start stonden in de Soudal Classic in Hasselt konden we andere renners in de kijker stellen. Dit keer ging de winst naar Kevin Pauwels die voortreffelijk de winst pakte. De tweede plaats ging naar Adams en de derde plaats was voor Iserbyt.

wat niemand verwacht had, gebeurde in Hasselt. Kevin Pauwels pakte de overwinning. Dit na zijn allerlaatste overwinning die dateert van 2016 in Hamme.De regen kon spektakel bieden bij de wedstrijd van de elites en de beloften. De grote drie Van der Poel – Van Aert en Aerts stonden niet aan de aftrap van deze wedstrijd. We konden dus niet op voorhand zeggen wie de winst naar zich toe zou halen. Grote favorieten voor de winst waren Corne Van Kessel, Tom Meeusen, David Van der Poel, Eli Iserbyt, Kevin Pauwels. Wie het zou worden was een grote vraag? Tactiek zou hier zeker een grote rol van betekenis gaan betekenen. De lichten ging op groen en we kregen een super goede start van Kevin Pauwels te zien. Achterin werd er een opstropping veroorzaakt waarbij Peter Meelbergs mee betrokken was. Die mocht aan een sterke inhaalwedstrijd beginnen. Voorin werd er niet gewacht. Het deed deugd om Kevin Pauwels zo gedreven te zien. Hij nam de twee eerste ronden voor zijn rekening. Aan de muur verdapperde hij en kon hij een paar lengtes nemen op zijn achtervolgers. Eli Iserbyt was een geschikte teamplayer. Hij deed de achtervolgers geloven dat hij aan het jagen was op de koploper maar niks was minder waar want in de bochten kneep hij de remmen dicht en hierdoor kreeg Kevin telkens wat seconden voorsprong meer. De mannen van Corendon Circus hadden het in de gaten en probeerden er een stokje voor te steken. Door een kleine fout van Kevin Pauwels kwamen de achtervolgers iets korter bij. Maar echt terug voorin plaats grijpen was er niet meer bij.

Het was overduidelijk dat Kevin Pauwels een goede dag had. Hij deelde zijn wedstrijd goed in en kon ronde na ronde zijn voorsprong uitbouwen. Het was mooi om zien hoe hij tevreden zijn handen in de lucht stak om zijn overwinning glans bij te zetten. Achter hem was de strijd voor de dichte ereplaatsen bezig. De beste papieren waren voor Adams. Hij kon op zijn manier afstand nemen van Iserbyt die lang met Corne Van Kessel op het wiel de benen moest stil houden. Door een schuiver van Van Kessel kon Iserbyt vol gaan voor zijn derde plaats. 

Daguitslag :

  1. Kevin Pauwels 
  2. Jens Adams
  3. Eli Iserbyt
  4. Marcel Meisen
  5. Tom Meeusen
  6. Corné van Kessel
  7. David van der Poel
  8. Tim Merlier
  9. Nicolas Cleppe
  10. Jim Aernouts

Morgen zakken de meesten van deze rijders af naar Mol om daar in de zand te strijden voor de overwinning. Want ook hier zullen de grote drie niet aan de start komen…..

Publicatie : Nancy Aerts

Foto : Robert Goedgezelschap,  Lindsey Ameye en Marc Bluys