Ellen Van Loy pakt zege in Superprestige Gavere

Ellen Van Loy pakt zege in Superprestige Gavere

Ellen Van Loy heeft de Superprestige cross bij de vrouwen in Gavere gewonnen. In een spurt van de stervende zwanen haalde ze het van Nikki Brammeier. Kim Van de Steene werd knap derde. In de tussenstand staat Maud Kaptheijns nog aan de leiding met twee punten voorsprong op Cant.

In het begin hadden we een omvangrijk kopgroepje met Van Loy, Vande Steene, De Boer, Worst, Kaptheijns, Cant, Arzuffi en Brammeier.  Wat verderop volgde Verschueren en Verdonschot.

Na de eerste ronde zonderden Van Loy en Brammeier zich af van de rest. Cant volgde op enkele tientallen meters met in haar zog Van de Steene, Worst en De Boer. Jolien Verschueren, Arzuffi en Kaptheijns probeerden hun wagonnetje bij de achtervolgers aan te hangen.

Bij het ingaan van de derde ronde, met nog twee te gaan, had Nikki Brammeier een kleine  voorsprong op Van Loy. Kim Vandesteene reed als derde op enkele meters gevolgd door Cant, Majerus  en De Boer. Verschueren en Arzuffi kwamen daar achter.

We gingen de laatste ronde in met de twee leidsters op 20 seconden gevolgd door Kim Van de Steene. Vierde was Sanne Cant met Arzuffi in haar wiel. Daarna De Boer, Majerus, Verschueren, Worst en Compton in de top tien.

In de slotfase kwam Kim Van de Steene nog behoorlijk dicht op de leidsters. Maar die hielden stand en zo spurtten ze voor de zege. Beiden zaten kapot en uiteindelijk haalde Ellen Van Loy het voor Brammeier. Kim Van de Steene werd derde voor Maria Alice Arzuffi, Sanne Want en Sophie De Boer. Zevende werd Nederlands kampioene Christine Majerus voor Jolien Verschueren, Annemarie Worst en Katie Compton. Elfde werd Ellen Anderson voor Maud Kaptheijns en diens hartsvriendin Laura Verdonschot.

Ellen Van Loy beende Brammeier bij en zat toen op rozen voor de zege. ‘Toen ik bij Nikki kwam, ging ik voluit door. In de spurt was ik doodop en ik ben blij dat ik haalde.’

Kim Van de Steene werd verrassend derde. ‘Ik had nooit gedacht hier op het podium te staan. Ik wist wel dat ik goed bezig was, maar dit overtreft alles. Misschien is hiermee een begin gemaakt.’

Foto: Marc Bluys