Wout van Aert zegeviert in Superprestige Gavere

Wout van Aert zegeviert in Superprestige Gavere

Wout van Aert heeft de Superprestigeveldrit  in Gavere op zijn naam geschreven. Toon Aerts werd tweede. Mathieu van der Poel die de hele wedstrijd aan de leiding reed, kreeg in de slotronde problemen met de derailleur en moest vrede nemen met de derde plaats. Wout van Aert is nu leider in de Superprestige voor van der Poel en Lars van der Haar.

Van der Poel en van Aerts waren het snelst weg en hadden een kleine voorsprong op Boros, Sweeck,  Pauwels en Meeusen.

Na de eerste ronde  nog steeds het leidende duo met Boros in de achtervolging en Sweeck, Meeusen, Pauwels, Vantornout, Toon Aerts, Adams, Baestaens,David van der Poel, Iserbyt en Hermans.

In de tweede ronde ging van der Poel al solo met van Aerts al op enige afstand. Toon Aerts als derde, Meeusen vierde en Hermans vijfde. Dan good old Vantornout, David van der Poel, Baestaens, Iserbyt,  Boros, Michael Vanthourenhout, Pauwels en Sweeck.

Bijna halfkoers nog steeds de Europese kampioen aan de leiding. Wout van Aerts volgde als tweede, dan Toon Aerts, Tom Meeusen, Klaas Vantornout, Eli Iserbyt, Quinten Hermans, Lars van der Haar, Michael Vanthourenhout en Kevin Pauwels in de top tien.

Met nog drie ronden voor de boeg was Toon Aerts over van Aert gegaan. Maar Aerts kreeg een lekke band en viel terug naar de derde plaats. Achter het trio dezelfde achtervolgers.

De laatste ronde werd ingegaan met van der Poel als leider, maar met een lekke band. van Aert reed als tweede. Toon Aerts als derde . Vantornout is nu vierde, Meeusen vijfde voor Hermans.

In de slotronde kreeg van der Poel problemen met de derailleur en stond te voet. Van Aert reed zo naar de zege. Aerts werd tweede, van der Poel werd nog net derde in de spurt met Klaas Vantornout, die nog kwam opzetten. Tom Meeusen werd vijfde voor Lars van der Haar en Quinten Hermans.

Wout van Aert was uiteraard blij met zijn zege. ‘Daar had ik niet op gehoopt. Ik was zeker niet de beste in de koers. Jammer dat pech er bij was, maar dat is koers. Want Mathieu trok in het begin fors door en ik kon niet mee. Maar door pech van Mathieu kon ik nu winnen. Daarom moet je nooit opgeven,’ zei de wereldkampioen.

Toon Aerts reed twee keer lek vandaag. ‘Ik kwam tamelijk dicht op van der Poel, toen ik lek reed. Ik verloor veel tijd op de aankomststrook. Als je ziet wat Mathieu overkomt, had er nog een overwinning kunnen in zitten vandaag. Ik mis mijn start door een slechte communicatie daarover. Eerst zeiden dat ze met lichten zouden starten, maar toen was er een fluitsignaal en vertrok iedereen.

Bij de beloften won Thomas Pidcock voor Sieben Wouters, Thijs Aerts, Yannick Peeters en Vandenbosch.

Uitslag elite :

  1. Wout van Aert in 58.30
  2. Toon Aerts op +55″
  3. Mathieu van der Poel +1:17
  4. Klaas Vantornout +1:22
  5. Tom Meeusen +1:33
  6. Lars van der Haar +1:36
  7. Quinten Hermans +2:00
  8. Kevin Pauwels +2:49
  9. Michael Vanthourenhout +3:09
  10. Vincent Baestaens +3:2

Foto’s: Marc Bluys