Enkel wereldtitel zal Mathieu van der Poel tevreden stemmen

Enkel wereldtitel zal Mathieu van der Poel tevreden stemmen

Vrijdagmiddag werd de Nederlandse selectie in Luxemburg aan de tand gevoeld door de verzamelde pers. De meeste aandacht ging naar Mathieu van der Poel (Beobank-Corendon), die een ontspannen en zelfzekere indruk maakte. “Zondagavond ben ik enkel tevreden met de wereldtitel”, klonk het.

Tv, radio en geschreven pers. Iedereen schoof braafjes in de rij om Mathieu te horen spreken. “Dat hoort erbij. Een uurtje doorbijten en dan zit het erop”, knipoogt Mathieu, die vrijdagvoormiddag het parcours ging verkennen. “Een leuk, technisch rondje. Al zal het weer zijn rol nog spelen. Wel jammer dat die schuine kant op het einde is aangepast. Dat had voor mij niet gemoeten. Maar het parcours is zeker selectief genoeg.”

Over zijn fysieke paraatheid maakt Van der Poel zich geen zorgen. “Ik ben klaar voor dit WK. In Spanje heb ik alles kunnen doen wat ik wilde doen en die mindere prestatie in Hoogerheide was ingecalculeerd. Wout van Aert is uiteraard mijn grootste concurrent en zoals het parcours er nu bijligt, schat ik ook Tom Meeusen heel hoog in.”

Naast Mathieu van der Poel verdedigen zondag ook broer David en de Duitser Philipp Walsleben de eer van Beobank-Corendon. “Of ik op het WK mijn mindere seizoen kan reden met een mooi resultaat? Zo zie ik het niet”, aldus Walsleben. “Ik heb altijd een beetje een raar gevoel op een WK. Op zo’n dag tellen eigenlijk alleen de medailles en de rest is bijzaak. Al ben ik uiteraard wel tuk op een goeie prestatie. De conditie gaat in stijgende lijn en een goed WK zal de nodige motivatie geven voor de laatste weken van het seizoen.”

David hoop zondag een plek in de top tien te bemachtigen. “Dat zou mooi zijn en ik geloof er wel in”, vertelt de oudste Van der Poel. “Daarnaast zal ik uiteraard ook Mathieu helpen als het kan. Een goeie start is daarom cruciaal want op het eerste deel van het parcours kan je moeilijk passeren. Fysiek voel ik me prima. De ziekte die sluimerde na de stage in Spanje, lijkt eindelijk helemaal uit mijn lijf.”

 

Bron: PM Beobank-Corendon

Foto: Bart Knops