Vermeersch, Meisen en Kaptheijns(Steylaerts-Verona) hoopvol voor WK

Vermeersch, Meisen en Kaptheijns(Steylaerts-Verona) hoopvol voor WK

Een gelukkige Gianni Vermeersch verscheen vrijdag voor de pers in Luxemburg. “Ik hoop dat ik zondag een rol kan spelen voor België”, aldus Vermeersch tijdens de persconferentie in het hotel van de Belgen. Ook Marcel Meisen en Maud Kaptheijns blikken vooruit.

Voor Vermeersch is het zijn tweede WK bij de profs. “Twee jaar geleden in Tabor was ik er ook al bij”, klinkt het. “Ook toen waren er veel speculaties over het parcours en uiteindelijk werd het een moddercross. Voor mij mag dat scenario zich herhalen. In ieder geval: ik maak mij er de komende dagen niet druk in.”

Vermeersch hoopt zondag zijn rol te spelen. “Een goeie start wordt cruciaal en ik hoop zo van dienst te kunnen zijn voor Wout. Misschien kan ik hem goed positioneren. Natuurlijk hoop ik persoonlijk ook op een mooi resultaat, maar ik ben vooral blij dat ik erbij ben. Dit is een beloning voor het harde werk dit seizoen.”

Onze Duitse kampioen Meisen trekt met een tweede plaats in Fiuggi en een zevende plaats in Hoogerheide in topvorm naar het WK. “Die resultaten doen natuurlijk dromen van meer, maar top tien blijft het doel”, vertelt Meisen. “Ik vertrek in ieder geval zonder druk naar Luxemburg. Mijn seizoen was al goed en ik moet op het WK niets goedmaken. Het parcours verkennen doe ik zaterdag pas. Door de weersomstandigheden zal de omloop nog vaak veranderen. Zelfs zondag kan er nog veel wijzigen.”

Net als Meisen, mikt ook Kaptheijns op de top tien. “Dat moet haalbaar zijn”, aldus de Nederlandse. “Ik leef met een goed gevoel toe naar dit WK. Ik ben het rondje gaan verkennen en ik vind het wel mooi. Het is heel technisch en je hebt ook de nodige dosis lef nodig. Het zal heel belangrijk zijn om zo weinig mogelijk fouten te maken en de focus geen enkel moment te verliezen.”

Bron: PM Steylaerts-Verona