ERA-Circus vol vertrouwen in het veld

ERA-Circus vol vertrouwen in het veld

De Ark in Antwerpen was opnieuw het decor voor de ploegvoorstelling van ERA-Circus. Met de komst van co-hoofdsponsor Circus waait er een nieuwe wind en sportief is de ploeg volgens teammanager Marc Herremans helemaal klaar om te knallen.

“We hebben gedaan wat we moesten doen en als ploeg zijn we klaar voor het nieuwe seizoen”, steekt Herremans van wal. “Ik ben er zeker van dat we een competitieve knokkersploeg aan de start brengen. Laurens Sweeck heeft een prima zomer achter de rug en ook de testen van Michael Boros, Julien Taramarcaz en Diether Sweeck doen het beste vermoeden. Naast de vier profs zullen elites zonder contract Hendrik Sweeck en Kevin Cant zich smijten in het b-circuit. Kevin begon schitterend aan het seizoen met twee podiumplaatsen. En het podium mag ook Hendrik ambiëren.”

Kopman van het team is de 22-jarige Laurens Sweeck. “Laurens deed het vorig jaar prima in zijn eerste jaar bij de elite en hij heeft zonder twijfel weer een stap voorwaarts gezet”, aldus Herremans. “Hopelijk vertaalt zich dat in nog meer podiumplaatsen, maar dat kan je niet op voorhand weten. Op de kracht van de tegenstand heb je geen vat, maar Laurens heeft de voorbije maanden in ieder geval gedaan wat hij moest doen.”

Ook extra-sportief zat ERA-Circus de laatste maanden niet stil. Met Circus, een Belgische website voor online casinospelen en sportweddenschappen, verwelkomt het team een nieuwe co-hoofdsponsor. Herremans: “Circus is een zegen voor de ploeg. We hebben een team met potentieel en het is belangrijk dat de renners ondersteund worden. Door de komst van Circus strijden we met gelijke wapens tegen de andere ploegen. Het plaatje is rond en de renners kunnen zich zonder extra-sportieve zorgen focussen op de wedstrijden.”

SWEECK: ‘VOEL ME STERK’

Laurens Sweeck start met vertrouwen aan het nieuwe veldritseizoen. “De conditie is goed en ik voel me sterk”, aldus de crosser uit Schriek, die een prima zomer kende met onder andere eindwinst in de Ronde van Namen. “Dat doet natuurlijk deugd. Ik won ook twee tijdritten en dat toont aan dat ik goed tegen mezelf kan vechten. Een tijdrit kan je wat dat betreft vergelijken met een veldrit.”

In zijn eerste jaar bij de elite kon Sweeck vorig seizoen een constant niveau aanhouden, met enkele knappe uitschieters als klap op de vuurpijl. Zo won hij de bpost bank trofee-manche in Sint-Niklaas, was hij de beste in de EKZ Cross Tour in Baden, greep hij zilver op het Belgisch kampioenschap en werd hij knap zevende op het WK in Heusden-Zolder.

Vorig jaar heb ik mezelf overtroffen. Dat seizoen evenaren, zou al mooi zijn. Makkelijk wordt het niet, maar ik zal er alles aan doen. – Laurens Sweeck

“Als het mogelijk is zou ik graag het aantal podiumplaatsen een beetje opkrikken. Als alles meezit, zit er voor mij iets moois in. Zoals vorig jaar in Sint-Niklaas. Het is nog gissen hoe goed de tegenstand is, maar Wout van Aert zal sowieso de te kloppen man zijn. Samen met Mathieu van der Poel, als die helemaal fit,”aldus nog Sweeck.

Meer info: www.era-circus.be

Bron: PM
Foto: Photopress.be