Era-Murprotec vervangt KwadrO-Corendon als sponsor

Era-Murprotec vervangt KwadrO-Corendon als sponsor

 

Lang waren er gissingen naar de nieuwe sponsors voor het KwadrO- Corendon team. Het waren spannende tijden toen de ploeg zonder sponsors kwam te zitten. Het contract met cosponsor KwadrO liep af, Corendon koos ervoor over te stappen naar het team van wereldkampioen Mathieu van der Poel. Er moesten dus minstens twee nieuwe naamgevende sponsors worden gevonden en die kwamen er. “Het waren spannende tijden”, vertelde manager-coach Marc Herremans tijdens de ploegvoorstelling in De Ark in Antwerpen.

Die spanning werd gisteren weg genomen. Era Real Estate en Murprotec zijn voor het komende seizoen de opvolgers van Corendon en KwadrO. Era (www.era.be) is een stevige vastgoedmakelaar met 40 jaar ervaring en een groot kantorennetwerk. Om een idee te geven: dit jaar werden al bijna 4.000 panden verkocht, over het hele jaar 2014 waren er dat 5.484. Murprotec (www.murprotec.be) is een specialist in de vochtwering uit woningen. De firma is actief sinds 1954 en mag zich in zijn vak met meer dan 10.000 werven per jaar de Europese marktleider noemen. Net als Era is ook Murprotec zowat overal aanwezig of zeker bereikbaar.

De overeenkomst met de ploeg geldt voor één seizoen, maar beide sponsors kijken uiteraard met spanning uit hoe goed onze zes renners hun namen in beeld brengen. Dat geldt niet alleen voor het publiek dat de crossen in levenden lijve bijwoont, zeker ook op het televisiescherm.

De zes die het moeten waarmaken zijn de profs Laurens en Diether Sweeck, de Zwitserse kampioen Julien Taramarcaz en onze Tsjechische ancien Radomir Simunek. Eliterenners zonder contract zijn Hendrik Sweeck en Kevin Cant. Van hen wordt verwacht dat ze onze kleuren op een iets lager niveau doen schitteren. Want ook daar valt sportieve roem en naamsbekendheid voor de sponsors te rapen.

“Met de zaak-Laurens Sweeck was het niet evident op sponsorjacht te gaan. Een race tegen de tijd werd het, maar we haalden het. Dit wordt een mooi project, met mooie sponsors en zes supergedreven renners die een goede zomer achter de rug hebben onder de leiding van Marc Janssens en Stefaan Sweeck. Die laatste twee nemen 99% van het werk op zich, ik slechts 1%. Een klein team met grote renners, dat zijn we. Door de onzekerheid over de nodige sponsors was het moeilijk om bijkomende renners aan te werven. Onze verwachtingen? Bij de profs wordt het knokken. De top wordt alsmaar breder zodat het niet eenvoudig meer wordt om de top tien of zelfs de top vijftien te halen,’zei Marc Herremans.

En dat is ook wat ex-wereldkampioen Marc Janssens en Stefaan Sweeck, de trainers en begeleiders van de ploeg, denken over wat komt. “Wij werkten naar een goede start van het seizoen toe, altijd goed voor het mentale front. Ik heb er vertrouwen in dat we er zullen staan”, verklaarde vader Sweeck. “Vooral Radomir verraste mij deze zomer. Hij is zoveel beter dan vorig jaar. En Laurens is na het afhandelen van zijn zaak zonder twijfel driedubbel gemotiveerd.”

Dat liet de kopman ook weten op de ploevoorstelling. Laurens: “Ik kende een heel goede zomer en heb het gevoel dat alles goed zit. Zoals de voorbije jaren ben ik weer wat sterker geworden en ik hoop dat ook in de wedstrijden te tonen. Mijn kop in intussen vrij van zorgen na een nutteloze zaak die zeven, acht maanden aansleepte. Ik wist van mezelf dat ik geen schuld trof (in de zaak van de zogenaamde ozondokter Chris M.red.). Ik kijk uit naar mijn debuutseizoen bij de profs. Het is leuk te weten dat de nieuwe sponsors in ons geloven. Ik mik sowieso op het BK. In alle categorieën veroverde ik al de titel, maar slechts om de twee jaar. Dat stramien hoop ik te doorbreken en na mijn titel bij de beloften van begin dit jaar in 2016 opnieuw de driekleur te veroveren. Het parcours in Lille ligt mij. Net als dat van het WK in Zolder, waar ik voor de Wereldbeker Mathieu van der Poel en Wout Van Aert al het nakijken gaf.”

“Ook Julien is beter dan vorig jaar, al werd hij recent wel geplaagd door een cyste. Als hij nog wat zelfvertrouwen bijkweekt, komt het goed”, voegde Marc Janssens toe. “Want zoals Marc al zei: het wordt druk aan de top. Wie vandaag 12de wordt, is morgen met een procentje minder pas 22ste. Omgekeerd wordt wie een procentje beter is 7de. Het seizoen begint pas goed in Las Vegas. Daar wordt veel duidelijk.”

 

Marc Herremans was dertien jaar geleden de oprichter van ‘To walk again’ en is vandaag nog altijd de voortrekker van de vereniging die ijvert voor een beter leven voor mensen die hun leven moeten doorbrengen in een rolstoel.
“Het logo van  ‘To walk again’ staat op de trui van onze renners en daarmee zijn we de enige veldritploeg die een maatschappelijk doel steunt. Niet alleen daarmee, maar ook daadwerkelijk. Over de precieze modaliteiten moet nog worden gepraat, maar onze renners zijn bereid een percentage van hun startgelden en prijzengelden aan onze foundation te schenken. De ambitie van die foundation is overigens niet gering. Wij  bereiken met allerlei activiteiten zoals fitnesssessies, initiatiereeksen en sportkampen nu al ongeveer 6.000 mensen die in een rolstoel verder moeten. Maar wij investeren ook zwaar in een postrevalidatiecentrum in het ziekenhuis van Herentals met onder meer twee fulltime kinesisten. Daar zijn wel wat fondsen voor nodig.”

Ook komende winter telt het team drie jongens met de familienaam Sweeck. Wat meer is: de tweeling Laurens en Diether en Hendrik zijn ook broers. Het wordt erg lang zoeken naar een andere ploeg waar drie broers actief zijn of waren. Maar een record is dat zeker niet.

In 1968 wonnen de broers Gosta, Erik, Sture en Tomas Petterson voor hun land Zweden zilver in de 100 km ploegentijdrit. Een kunstje dat ze hetzelfde jaar en in 1969 verbeterden met de wereldtitel in dezelfde proef. Wereldkampioen werden ze in 1967 en 1968 ook in de ploegentijdrit op de baan. Waar wachten de Sweecksen op?

Bron: www.era-murprotec.be

Foto: Marc Herremans(fb)