Essen

Essen

08 december 2018

Twee op twee voor Ibo – Beobank in de Brico Cross te Essen. Nadat Mathis Avondts de nieuwelingen wedstrijd op zijn naam schreef kon Ryan Cortjens het doen bij de junioren. Ook de rijders van Milwaukee Alphamotorhomes Cycling team zetten hun beste beentjes voor. Een tweede plaats voor Brent Blommen

 Wereldkampioen Ben Tulett, Tom Lindner en Ryan Cortjens namen de beste start bij de junioren. Maar voor veel afscheiding zorgde dat niet. De eerste echte scheuren in het 31-koppige deelnemersveld kwamen er pas in het begin van de derde ronde, toen Ryan Cortjens, Lewis Askey en Ben Tulett zich afzonderden. Iets over half koers loste de wereldkampioen vooraan de rol, waarna de strijd om de zege een duel werd tussen Cortjens en Askey. De twee bleven samen tot in de absolute slotfase. Daarin slaagde Cortjens er in om de Brit een paar lengtes aan te smeren en Iko-Beobank een nieuwe zege te bezorgen. In de strijd voor de derde plaats haalde de Duitser Tom Lindner het van Salvador Alvarado. Dat duo telde een kleine halve minuut achterstand op Cortjens. Wout Vervoort maakte de top vijf vol. 

Bij de nieuwelingen kregen we 25 deelnemers aan de start. Uiteindelijk waren er twee renners die de finish niet haalden. Voorin werd de wedstrijd in handen genomen door Mathis Avondts. Van in het begin van de eerste ronde nam hij het commando en gaf het niet meer uit handen. Hij was de enige die over de balken wipte en daardoor wat meters kon pakken op zijn naaste achtervolgers. Ronde na ronde bouwde hij zijn voorsprong uit. Achter hem was het Brent Blommen die probeerde om de kloof zo klein mogelijk te houden. Hij strandde uiteindelijk op 18 seconden van de winnaar uit Kalmthout. De derde plaats ging naar de Duitser Silas Kuschla.

Jonathal Duinkerke nam de honeurs waar voor Milwaukee Alphamotorhomes Cycling bij de G-sporters. De Nederlandse kampioen reed een sterke wedstrijd. Het was een supergoede dag om aan het einde van de wedstrijd de duim omhoog te kunnen steken in de competitie van de G-sporters. Hij won de negende manche van de delta/mol competitie.

Foto : Jo Pijpops.

Vanuit de dames categorie kwamen Lindy Van Anrooij en Elodie Kuyper aan de start. Zij maakten beiden een matige start en deelden hun wedstrijd naar hun kunnen in. Lindy kon als 20e over de finish rijden en voor Elodie was er een 25e plaats weggelegd.

Foto : Robert Goedgezelschap

Foto : Robert Goedgezelschap