Zarren : podiumplaatsen voor Miel Dekien – Milan Kuypers – Brent Delaere

Zarren : podiumplaatsen voor Miel Dekien – Milan Kuypers – Brent Delaere

08 december 2018

In Zarren kregen de rijders/rijdsters te maken met een enorme wind die de wedstrijd vrij lastig maakte. Aurelie Vermeiren nam de kopstart en zat al snel met een Franse dame aan de kop van de wedstrijd. Door wat domme foutjes werd zij teruggeslagen naar een derde plaats. Maar ze panikeerde niet. Bij het einde van de eerste ronde kon ze alles al meteen recht zetten. Ze kon haar wedstrijd goed indelen en naar de overwinning rijden. Kiona D’hont werd 4 van de vijf dames die aan de start kwamen en algemeen 7 van de 12 deelnemers. Ze kwam net te kortom mee te dingen voor een podiumplaats. Laure Michels kon een mooie tweede plaats uit de brand halen.

Foto : rijder zelf

Milan Kuypers pakte zijn vierde overwinning van het seizoen in zijn bijna thuiscross Zarren. Hij mocht plaats nemen op de eerste rij aan de start en kon zich voluit geven. Wel rekening houdende met de wind die de bepalende factor was binnen deze wedstrijd. Hij was de wedstrijd aan het maken met Renzo Geurs en Brent Delaere. In de tweede ronde probeerde hij meteen korte demarrage weg te rijden van zijn medevluchters Renzo Geurs en Brent Delaere maar Renzo bood weerwerk. Uit de achtergrond kwam ook Jelle Harteel terug en zo gingen we met een kopgroepje de laatste ronde in. Maar daar heeft Milan niet op gewacht want hij demarreerde opnieuw en reed solo naar zijn vierde overwinning van het seizoen toe.

Foto : Coghe

Wannes Vanden Bussche deed de verplaatsing ook naar Zarren. Hij kreeg een echte moddercross onder de wielen geschoven. Met 31 deelnemers mochten zij gaan bepalen wie de winst naar zich toe mocht halen. Wannes mocht starten vanaf de derde startrijen moest aan een sterke achtervolging beginnen. Hij kwam als 21e  door in het veld. Hij kon ronde na ronde doorschuiven en kwam uiteindelijk als 15e  binnen. Een zeer sterke wedstrijd gereden van hem.

Foto : Robert Goedgezelschap

Voor Kwinten Steur verliep de wedstrijd niet zoals hij gehoopt had. In de derde ronde werd hij ondersteboven gereden en kwam hij in een plas water terecht.Heel de wedstrijd heeft hij met onderkoelingsverschijnsels moeten rijden. Geen leuke ervaring maar zijn wilskracht om zijn wedstrijd uit te rijden hebben hem gesterkt.

Foto : rijder zelf

Wie ook een zeer sterke wedstrijd reed in Zarren was Miel Dekien. Hij wist de bloemen mee naar huis te nemen bij de jongens van 13 jaar. Hij was sneller dan Tibo Vancompernolle en de derde plaats ging naar Van den Meerssche Lorre.

Foto : Nancy Aerts

Brent Delaere maakte ook de verplaatsing naar Zarren en leverde daar een prachtige prestatie.Hij behaalde een derde plaats.

Foto : Chantal Vansantvloet

Lewis Delaere kwam aan de start bij de 14 jarigen. Hij kwam als 10e over de finish met een achterstand van 3.22 op de winnaar.

Elle Anderson verkoos ervoor om op zaterdag een wedstrijd gaan te rijden in Frankrijk. Achteraf gezien was dat een super goede keuze. Ze kon de wedstrijd naar haar hand zetten en voor de eerste keer in haar seizoen de bloemen mee naar huis brengen. Het was een mooie strijd voor de ereplaatsen daar in Frankrijk. In elke ronde werden de plaatsen voorin geschoven dat je niet op voorhand kon zeggen wie de winst zou pakken. Het zou gaan gebeuren in de finaleronde. Het was dus spannend tot de laatste ronde. Elle Anderson kon een mooie tweede plaats uit de brand halen.