Esther van de Burg wint in Lierop

Esther van de Burg wint in Lierop

 

 

 

Esther van de Burg bij de vrouwen en Jens Dekker(junioren) hebben de wedstrijd in Lierop gewonnen.

TSC Solo had het weer mooi voor elkaar in het wielergekke dorpje Lierop. Hier hangt echt alles aan elkaar van iets met 2 wielen. De mensen van de organiserende vereniging TSC Solo steken de Motor club een handje toe bij de jaarlijkse grote Motor cross wedstrijd en in ruil daarvoor, hebben ze een grote tent en het parcours in de Herselse bossen tot hun beschikking. Motorcross baan als cyclocrossparcours dat belooft wat.

De jeugd beet het spits af in Lierop en om 10 uur reeds klonk het eerste fluitsignaal van start rechter Hubert Emans. Heerlijk om al die kinderen bezig te zien met wat zij leuk vinden en dat is gewoon crossen op een fiets door het zand en de bossen. De inzet is magnifiek om te zien. Het verdriet over een slechte wedstrijd en de vreugde die vooral bij kinderen heel dicht bij elkaar licht is geweldig al die heerlijke emotietjes.

Toch een kleine kant tekening en dat heb ik verschillende malen terug gehoord. Laat die junioren en Vrouwen van het parcours af en laat die kleine rakkers gewoon hun wedstrijdje doen zonder dat er hinderlijk een junior of vrouw achter je rijdt. Dit is iets wat je zelf ook niet wil en doe het dan ook niet bij een ander.

De Junioren hebben met Jens Dekker en Luca Vreeswijk in ieder geval 2 toprenners aan de start en Anthony van Noppen maakten hier het rijtje vol. Jens en Luca die allebei de Superpresgtige in Zonhoven betwisten hebben niet volle bak gereden en Jens Dekker maakte er wel een one men show van. Luca Vreeswijk reed ook met de rem er op, maar deed toch 3 ronden moeite om Anthony van Noppen van zich af te schudden die dan de pijp aan Maarten gaf en voor die 3 de plaats ging.

De vrouwen hadden met de nieuweling en junior vrouwen het grootste startveld en plaatselijk favoriet Lana Verberne ( zij woont praktisch tegen het parcours aan) vond een parcours wat op haar maat gesneden was. Samen met Esther van de Burg en Mascha Mulder en Romy Berends namen ze de eerste twee ronden voor hun rekening. In de derde ronde vond Esther van de Burg het welletjes en sloop op kousevoeten weg bij Mascha Mulder die op haar beurt wegreed bij Lana Verberne.

De wedstrijd viel in een definitieve plooi en achter deze 3 gaan Veerle Goossens en Geerte Hoeke de strijd met elkaar aan voor de ereplaatsen. Lana Verberne rijden viel in de laatste ronde zwaar na een klein stuurfoutje tegen een paaltje. Hopelijk heeft Lana niets ergs aan deze valpartij overgehouden en herstelt ze snel. Geerte werd nog derde na Mascha Mulder. Esther van de Burg die dolgelukkig de wedstrijd won.

Jan van Dijk