Europees Kampioenschap Pont- Château tijdens het weekeinde van 3 tot en met 5 november 2023

Europees Kampioenschap Pont- Château tijdens het weekeinde van 3 tot en met 5 november 2023

Tijdens het weekeinde van 3 tot en met 5 november 2023 staat er in Pontchateau het Europees Kampioenschap veldrijden op de agenda. Het heeft niet veel gescheeld of het kon niet doorgaan met de storm die we over ons heen hebben gekregen.

Maar die is nu gaan liggen en de wedstrijden kunnen zoals voorzien doorgaan. Vrijdag starten we met een mix relay waar maar vijf landen aan zullen deelnemen. De deelnemende landen zijn België, Frankrijk, Italië, Tsjechieë en Groot-Brittanië.

Elk vaardigen ze een mix van drie mannen en drie vrouwen af die het moeten waarmaken in zowel de aflossing van de rijders/rijdsters in de categorieën junioren, beloften en profs. Deze discipline staat nog niet hoog aangeschreven bij de deelnemende landen maar het geeft wel wat meerwaarde voor de toeschouwers die al van dag één aanwezig zijn op het Europees Kampioenschap.

De planning van de rest van de dagen vind je hieronder. Vanzelfsprekend zullen wij van de wedstrijden verslag uitbrengen. Hou onze pagina maar in de gaten. UPDATE: door het slechte weer worden alle wedstrijden enkel op zondag gereden. In de mixed relay pakten onze landgenoten het brons. Goud was voor Frankrijk en zilver voor Groot-Brittanië

EK veldrijden 2023
vrijdag 3 novembermixed relay15.15 uur
zondag 5 novembervrouwen junioren09.00 uur
 mannen junioren10.00 uur
 vrouwen beloften11.00 uur
mannen beloften12.50uur
 vrouwen elite14.00 uur
 mannen elite15.10 uur

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : Bart Knops – Luc Wilms – Joseph Bams